Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Ingen simhall i Caroli och Malmö Live blir inte högre – 9 aprilskämt från Malmö

Nej, Donald Trump har inte lagt bud på Turning Torso. Och Malmö Live ska inte byggas ut uppåt. Och det blir nog heller ingen simhall i Kv Carolis garage. Dygnet Runt har sammanställt nio av aprilskämten från Malmöfronten.

Nej, Malmö Live ska inte bli två våningar högre.Bild: Lars Brundin
1. Kitchen & Table bygger ut – uppåt. Restaurangen på toppen av Malmö Live-huset deklarerade på lördagen att det fattats ett beslut att bygga ut restaurangen, så att huset ska bli två våningar högre. Överst skulle det bli en bar och på våningen däremellan skulle det bli ett stort bollhav. Läs mer.
2. Ny simanläggning på Ribban. Enligt I Love Västra Hamnen så är det nu klart för en ny simanläggning att byggas på Ribersborgsstranden där hundrastplatsen idag ligger. Hundrastplatsen ska i sin tur flyttas till Daniaparken mellan Titanicbryggan och Scaniaplatsen. Läs mer.
3. Kv Caroli anlägger simhall i garaget. Apropå simanläggningar så blir det även en simhall i Kv Carolis garage. Rulltrapporna dit ska användas som vattenrutschkanor och allt ska öppna efter sommaren. Se videon och läs mer här.
4. Utomhuspool på nattåget till Malmö. Även 24Malmös aprilskämt inkluderade en simanläggning. Enligt dem ska SJ sätta in ett nytt nattåg mellan Malmö och Stockholm där det ska finnas en utomhuspool längst bak och kupéerna ska vara som lyxiga hotellsviter. Läs mer här.
5. HSB sade nej till Donald Trumps bud på Turning Torso. HSB gick på lördagen ut med ett pressmeddelande där de berättade att de tackat nej till ett bud från Donald Trump som velat köpa Turning Torso och sen anlägga en inhägnad golfbana och en konstgjord ö. Läs mer här.
6. Redfellas blir Greenfellas. Enligt ett domstolsbeslut så blev det på lördagen klart att sallads- och smörgåskedjan Redfellas tvingas byta namn till Greenfellas efter att Redbull protesterat mot namnet. Läs mer.
7. Rebell slutar laga mat från grunden. Till en bild med rabarberpaj med vaniljsås där den senare var köpt från ett välkänt märke gick restaurangen Rebell på lördagen ut med att de nu beslutat sig för att sluta laga mat från grunden och istället låta andra göra jobbet åt dem. Läs mer.
8. Varanteatern startar Kent-coverband. Musiktidningen Gaffa nöjde sig inte med ett aprilskämt, utan sprutade ur sig aprilskämt under lördagen. Ett av dem var att att skånska humorgruppen Varanteatern nu ska förvandla sin parodi av popbandet Kent till ett riktigt Kent-coverband. Läs mer.
9. Maggio budade under Kapten Röd. Gaffa skämtade även om att Veronica Maggio skulle ge sig ut på en turné kallad ”Tjugolappen” som ett svar på Kapten Röds turné ”Hundralappen” som får turnépremiär i Folkets park i Malmö i juni. Tanken med turnén är att alla biljetter ska kosta 100 kronor för att så många som möjligt ska ha råd att gå, vilket nu Maggio skulle bräcka… Läs mer.
Genom att kommentera på Sydsvenskan.se godkänner du våra regler

Regler för kommentarer

Välkommen att kommentera artiklar på Sydsvenskan.se!

Tänk på att:

 • Visa respekt för de personer eller företeelser som nämns i artiklarna.
 • Visa respekt för övriga debattörer.
 • Håll er till saken.
 • Spamma inte.
 • Inte skriva för långt. Över 500 tecken är det.
 • Dina kommentarer kan komma att användas på andra ställen på Sydsvenskan.se och Sydsvenskan papperstidning.

Det här är inte ok:

 • Kommentarer om etnisk tillhörighet, kön, sexuell läggning, politisk eller religiös tillhörighet om de saknar relevans i sammanhanget.
 • Rasistiska, homofobiska eller sexistiska yttranden eller budskap och sådana som hetsar mot eller uttrycker hat mot troende.
 • Kommersiella budskap eller marknadsföring, erbjudanden om pengar eller gåvor.
 • Upphovsrättsligt skyddat material som du själv inte har skapat eller har rättigheterna till.
 • Uppmaningar till brott eller agerande som strider mot svensk lag.
 • Hot, trakasserier och skvaller.
 • Att du utger dig för att vara någon annan existerande person.

Redaktionen följer debatten på sajten och förbehåller sig rätten att ta bort olämpliga inlägg. Användare som inte respekterar debattreglerna stängs av från möjligheten att kommentera artiklar.

Gå till toppen