Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Judisk förening lägger ner efter nazisthot

Judiska föreningen i Umeå lägger ner verksamheten och säger upp sin lokal efter nazistiska hot. Arkivbild.Bild: Pontus Lundahl/TT
Judiska föreningen i Umeå lägger ner verksamheten och säger upp sin lokal efter nazistiska hot. Föreningens medlemmar känner sig otrygga och talespersonen har till och med fått besök i sitt hem, rapporterar SVT Nyheter Västerbotten.
– Det har hänt för många saker på senaste tiden som gör att judiska föräldrar inte känner sig trygga att ha sina barn i skolorna. Våra barn ska inte behöva leva i en värld där de ska behöva skämmas för vilka de är, men det går inte att ha en verksamhet om folk är rädda, säger Carinne Sjöberg, talesperson för judiska föreningen i Umeå, till SVT.
Föreningens lokaler har fått påmålade hakkors och klistermärken med texten ”Vi vet var ni bor”. Föreningen tog beslutet under söndagen, och samtliga som deltog på mötet var överens om att säga upp lokalen och lägga ner verksamheten.
Gå till toppen