Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Tre män häktade för mordet på Ramels väg

På måndagseftermiddagen häktades tre män misstänkta för mordet på en 23-årig man på Ramels väg på Rosengård i Malmö i torsdags.

En av männen häktades på den lägre misstankegraden, misstänkt för mord.Bild: Hussein El-alawi
De tre männen greps under fredagen, samtidigt som fyra andra män. På måndagen hölls häktningsförhandling mot de tre männen i Malmö tingsrätt och de häktades.
Häktningsförhandlingarna pågick i flera timmar och övervakades av ett tiotal poliser – samt lika många vänner till 23-åringen och till de misstänkta. Minst en av de unga vännerna bar skottsäker väst.
– I våra ögon är de redan dömda, sa en av vännerna till 23-åringen till Sydsvenskan om de misstänkta som häktades.
– Det är inget sammanträffande. De greps så snabbt.
Utifrån samtal med flera av de som var åhörare till häktningarna går offrets och de häktade männens vänkretsar in i varandra.
Två män, 26 och 25 år gamla, häktades för medhjälp till mord.
En 21-åring pekas ut som huvudgärningsman. Han häktades för mord. Dock är bevisen inte särskilt starka. Han häktades bara i en vecka, istället för två som är det normala. Nu har polis och åklagare press på sig att få fram mer bevis mot honom på bara en vecka, eller så får man släppa honom.
En av männen som häktades misstänkt för medhjälp till mord.Bild: Hussein El-alawi
Två andra män, som greps samtidigt som de som häktades under måndagen, är anhållna misstänkta för medhjälp till mord på 16-årige Ahmed Obaid den 12 januari i år.
Bild: Hussein El-alawi
Gå till toppen