Wimans blogg

Välförtjänt derbyseger mot HIF - ett mål och tre träträffar

Teddy Bergqvist gjorde segermålet för Malmö FF U21.

MFF mönstrade alltså en stark uppställning i derbyt mot HIF.
Fredrik Andersson - Andreas Vindheim, Dennis Hadzikadunic, Felipe Carvalho, Pa Konate - Pavle Vagic, Anders Christiansen, Samuel Adrian, Mattias Svanberg - Alexander Jeremejeff, Teddy Bergqvist.
Första halvlek blev inledningsvis så där från MFF:s sida. Alexander Jeremejeff hann med att få en boll i ribban, innan Teddy Bergqvist kunde peta in en hörna i röran framför mål.
– Vi var lite omständliga med bollen i första. Fick inte spelat loss den som vi ville och då funkade deras höga försvar, sa coachen Olof Persson.
HIF hade några halvchanser - och en feldömd straff.
Den blåstes mot Andreas Vindheim i ett läge då jag trodde han skulle få frispark eller det möjligen skulle bli en hörna. Men rättvisa skipades när Fredrik Andersson gjorde en snygg räddning nere vid stolproten till vänster om sig på straffen. Som förresten slogs av självaste Jesper Lange, derbyhjälte i A-laget i helgen.
I andra halvlek dominerade Malmö FF totalt med bra fart på bollen. Alexander Jeremejeff och Anders Christiansen klev av efter knappa kvarten i andra. De hade väl inte satt några jätteavtryck då.
– Vi behöver minuter på dem. Jag är fullt nöjd med deras insats, menade Olof Persson.
In i deras ställe kom Victor Kristiansson och Kevin Harletun och än yngre laget satte bra fart.
– I andra halvlek var det ganska klart vem som hade initiativet. De fick problem när vi kom in bakom dem. Vi gjorde en liten justering i pausen, sa Olof Persson.
Dennis Hadzikadunic spädde på med en nick i ribban och Kevin Harletun var så övertygad att han skulle göra mål att det till och med kom början till en målgest, innan han såg att skottet tog i stolpen.
– Vi har fina inspel under andra halvlek, konstaterade Olof Persson. Jag vill speciellt lyfta fram Samuel Adrian som visar framfötterna varje gång han är med. Dennis visar också ett bra mittbacksspel och Andreas Vindheim kommer bra på kanten.
Persson instämde också i att Pavle Vagic for fram som en raket på kanten. Han utmanade rejält flera gånger och är orädd och tar duellerna och slår ofta sin motståndare. En mycket spännande spelare född 2000.
Bredvid Dennis Hadzikadunic gjorde - åtminstone i andra halvlek - Felipe Carvalho en av de bättre insatserna på ett bra tag. Och för dagen minsann med lagkaptensbindeln på armen.
– Vi låter den gå runt lite grand. Det är ju en grej som kan vara en positiv upplevelse för honom, sa Olof Persson.
Mattias Svanberg undrar säkert många? Kände nästan överladdad efter att inte ha fått speltid i Göteborg (ansågs lite sliten efter U19-landskamperna) och försökte göra lite för mycket på egen hand, men hans fart kommer att vara ställa till det för många motståndare i allsvenskan under året.
Undrar ni varför HIF spelar i allsvenskans U21-serie, så beror det på att AIK dragit sig ur.
Matchen spelades inför mycket folk på konstgräset på Lindeborg. Men planen är att årets U21-matcher ska spelas på gamla Malmö stadion. Inte på förra årets "succéarena" Hyllie alltså, där det var mycket folk på alla matcher.
– Målet är stadion för att säkerställa att vi har en bra plan hela året. Det blev lite sämre på Hyllie under året. Men visst var det fint där - skulle de kunna garantera en lika bra plan som stadion hela säsongen, skulle vi absolut kunna spela där, sa Olof Persson.
Genom att kommentera på Sydsvenskan.se godkänner du våra regler

Regler för kommentarer

Välkommen att kommentera artiklar på Sydsvenskan.se!

Tänk på att:

 • Visa respekt för de personer eller företeelser som nämns i artiklarna.
 • Visa respekt för övriga debattörer.
 • Håll er till saken.
 • Spamma inte.
 • Inte skriva för långt. Över 500 tecken är det.
 • Dina kommentarer kan komma att användas på andra ställen på Sydsvenskan.se och Sydsvenskan papperstidning.

Det här är inte ok:

 • Kommentarer om etnisk tillhörighet, kön, sexuell läggning, politisk eller religiös tillhörighet om de saknar relevans i sammanhanget.
 • Rasistiska, homofobiska eller sexistiska yttranden eller budskap och sådana som hetsar mot eller uttrycker hat mot troende.
 • Kommersiella budskap eller marknadsföring, erbjudanden om pengar eller gåvor.
 • Upphovsrättsligt skyddat material som du själv inte har skapat eller har rättigheterna till.
 • Uppmaningar till brott eller agerande som strider mot svensk lag.
 • Hot, trakasserier och skvaller.
 • Att du utger dig för att vara någon annan existerande person.

Redaktionen följer debatten på sajten och förbehåller sig rätten att ta bort olämpliga inlägg. Användare som inte respekterar debattreglerna stängs av från möjligheten att kommentera artiklar.

Gå till toppen