Inside Redhawks

Kent Leijon Jönsson: Alsenfelt – en målvakt med kvalitetsgaranti

Spelare kommer och går, men klubben vet sällan exakt vad man får. Så är det i den krassa hockeyvärlden som Malmö Redhawks är en del av. Och hittar man rätt med en Malmöfostrad kille borde det inte vara någon tvekan.

Gud, vad jag tjatar om Oscar Alsenfelt – men han står på huvudet var och varannan match. Förlängningssegern mot HV71 (3–2, Nichlas Hardt matchvinnare, big time) utgjorde inget undantag.
Mannen från Lomma spelar sitt livs hockey. Förmodligen skulle han ha suttit på bänken och öppnat båsdörren, varit backup till Cristopher Nihlstorp. Det kändes som om Redhawks skulle rotera målvakter. Istället blev mannen från Åkarp sjuk (?) och Alsenfelt fick ställa sig i kassen igen.
Han höll Redhawks kvar i kampen när spelet krampade i den andra perioden. När puckarna kom från alla håll och kanter.
Ni kan storyn: Alsenfelt har ett utgående kontrakt. Redhawks sportchef Patrik Sylvegård har tidigare kallat honom för prioritet 1 i arbetet med nästa års lagbygge.
Än har det inte hänt något.
Under slutspelet verkar locket vara på.
Med Oscar Alsenfelt på nytt kontrakt kan Malmö Redhawks vara en finalkandidat till nästa säsong – om man inte redan är det, förstås. 1–1 i matcher i en semifinal indikerar just detta.
Vad krävs för att befästa sin ställning och ta nästa steg? Jo, en målvakt är alltid grundbulten. Och vad kan vara bättre än SHL:s bäste?
Jag tror fortfarande att Redhawks och Alsenfelt kan nå en lösning. Ryktet om Leksand har definitivt fått en sämre klang sedan lokalrivalen Mora snodde SHL-platsen. Och vad jag förstår är trygghetsfaktorn extremt viktig för Alsenfelt i det skedet av livet han befinner sig i.
Om vi ändå tittar i kristallkulan. Ponerar att Ilari Filppula inte är kvar, då krävs en center av rang. Placerar vi Carl Söderberg som det stora långskottet, så är väl inte Mattias Sjögren långt efter. Han har ett år kvar på sitt kontrakt med Zürich, men har en poängmässigt svag säsong bakom sig. Schweiziska klubbar har ibland inget tålamod med utlänningar som inte producera. Hittills har det inte kommit några sådan officiella signaler. Men Landskronakillen hade varit som klippt och skuren för Redhawks. Jovisst, Rögle hade också velat vara med i leken.
En spelare som troligen blir fri är Patrik Zackrisson i Lugano, men här står väl redan halva SHL i kö.
Ni förstår – det är på den här nivån Redhawks måste scanna av marknaden. En center som skulle kunna spela VM för Sverige.
Gå till toppen