Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Christian Olsson vinner "Superstars"

Det blev tidigare trestegshopparen Christian Olsson som tog hem segern i "Superstars" i Kanal 5 efter en slutkamp mot längdskidåkaren Per Elofsson.

Christian Olsson tog hem segern i "Superstars." Arkivbild.Bild: Maja Suslin/TT
Efter att ha tagit ut sig i programmets triathlon-utmaning lyckades Christian Olsson hämta upp försprånget inför den sista grenen där han mötte Elofsson i en uthållighetstävling där de skulle hålla upp vikter utan att släppa.
– Per hade ett jäkla pokerface, han rörde inte en min under hela tiden, säger Christian Olsson.
Christian Olsson är numera agent åt andra idrottare, bland andra simmaren Sarah Sjöström. I och med att den egna karriären är över såg han deltagandet i "Superstars" som en chans att få tävla igen.
– Min sista tävling var ju det sista riktiga tävlingsmomentet jag hade haft innan "Mästarnas mästare" och "Superstars" – det är lite leka för vuxna, säger han.
TT: Går det att ersätta vinstsuget på något sätt när man avslutat idrottskarriären?
– Det går inte att ersätta helt och hållet när man vet hur det är att vara väldigt, väldigt bra på något. Sedan kan man ju alltid ersätta tävlingsmomentet, med golf eller så.
Christian Olsson har alltså varit med både i SVT:s "Mästarnas mästare" (2014) och "Superstars" där tidigare idrottsstjärnor möter varandra i olika grenar. Utöver tävlingsinstinkten var det mötet med barndomsidoler som lockade.
– Det var lite surrealistiskt, det var så många av dem som man själv växte upp med att kolla på, Tomas Brolin och Magdalena Forsberg, det kändes väldigt privilegierat att få prata med dem.
TT: Var det någon du såg fram emot extra mycket att få träffa?
– Magdalena Forsberg, vi har aldrig ens pratat på idrottsgalan eller så, det var jätteroligt att träffa henne, säger Christian Olsson.
Fakta

Deltagarna i "Superstars"

Under säsongen har dessa idrottsstjärnor deltagit i programmet:

Therese Alshammar, simning

Emma Johansson, cykling

Kajsa Bergqvist, höjdhopp

Magdalena Forsberg, skidskytte

Christian Olsson, tresteg

Per Elofsson, längdskidåkning

Tomas Brolin, fotboll

Jörgen Persson, bordtennis

Gå till toppen