Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Dygnet runt

Malmös första containerkafé planerar att öppna i sommar

I sommar kan Malmös första containerkafé öppna. Mitt på Värnhemstorget planerar Lucky Frank Coffee House att dra igång när värmen kommer. Om nu myndigheterna säger ja till det nya konceptet.

Här mitt på Värnhemstorget planerar Chilly Stanley och Björn Piepkow att öppna containerkaféet Lucky Frank Coffee House i sommar.Bild: Peter Frennesson
En solig dag satt vännerna Björn Piepkow och Trym Dahl vid Värnhemstorget och såg hur mycket folk som rörde sig på torget. Ungdomar skejtade, några satt och fikade på en filt och många väntade på sin buss. Då föddes en tanke.
Vid resor i Berlin och New York hade de nämligen lagt märke till containrar som gjorts om till kaféer och restauranger. (Se bilder här)
– Vi har varit i Central Park i New York och kollat på dem och tänkt att det vore häftigt om vi hade sådana i Malmö, säger Björn Piepkow.
Sagt och gjort. Nu har de köpt sin första container och söker tillstånd för att kunna få öppna Malmös första containerkafé Lucky Frank Coffee House. Containern på tretton kvadratmeter står just nu i Göteborg och ska börja inredas.
– Tanken är att den ska stå mitt på Värnhemstorget. Det är ett bra läge med alla som pendlar där och inte har tid att ställa sig i kö på kaféerna i närheten, säger Björn Piepkow.
Varför ett containerkafé?
– Det är ett flexibelt sätt att starta en verksamhet. Man kan placera den på olika ställen och ta bort den på vintern, säger Björn Piepkow.
De har nu ansökt om tillstånd och för en dialog med miljöförvaltningen. Där kommer krav på bland annat rinnande vatten, sophantering och utseende på container.
– Vi vill göra det rätt. Men klarar man det i resten av världen så borde vi klara det här också. Sen kan man såklart inte göra fullt så mycket som man kan i vanliga kaféer, säger Björn Piepkow och berättar att de tänker satsa på kaffe, baguetter, sallader och juicer om de får tillstånd att köra igång.
Ägarna Björn Piepkow och Trym Dahl träffades i kampsportsvärlden där Trym Dahl är ett känt namn då han driver träningscentret Redline i Malmö. Men den som ska driva själva kaféet är Trym Dahls flickvän Chilly Stanley som tidigare drivit kafé i Thailand och England. Björn Piepkow har själv drivit sushirestaurangen Samurai i Värnhemstrakten och jobbat med nattklubbar, event och varit bartender.
De är först i Malmö med containerkafé, men det fanns faktiskt en kortvarig containerrestaurang i Västra hamnen för fyra år sen. Då startade I Heart som satsade på varm hämtmat, men de försvann ganska snabbt.
Räknar ni med att öppna fler containerkaféer i Malmö?
– Det är klart att om folk gillar konceptet så kommer vi att försöka öppna fler. Men just nu vill vi bara få det här på plats på Värnhem, sen får vi se, säger Björn Piepkow.
Om myndigheterna säger ja till konceptet så planerar Lucky Frank Coffee House att öppna i sommar när värmen kommer.
Håll koll på Malmös kafé- och restaurangvärld – följ Dygnet Runt på Facebook
Genom att kommentera på Sydsvenskan.se godkänner du våra regler

Regler för kommentarer

Välkommen att kommentera artiklar på Sydsvenskan.se!

Tänk på att:

 • Visa respekt för de personer eller företeelser som nämns i artiklarna.
 • Visa respekt för övriga debattörer.
 • Håll er till saken.
 • Spamma inte.
 • Inte skriva för långt. Över 500 tecken är det.
 • Dina kommentarer kan komma att användas på andra ställen på Sydsvenskan.se och Sydsvenskan papperstidning.

Det här är inte ok:

 • Kommentarer om etnisk tillhörighet, kön, sexuell läggning, politisk eller religiös tillhörighet om de saknar relevans i sammanhanget.
 • Rasistiska, homofobiska eller sexistiska yttranden eller budskap och sådana som hetsar mot eller uttrycker hat mot troende.
 • Kommersiella budskap eller marknadsföring, erbjudanden om pengar eller gåvor.
 • Upphovsrättsligt skyddat material som du själv inte har skapat eller har rättigheterna till.
 • Uppmaningar till brott eller agerande som strider mot svensk lag.
 • Hot, trakasserier och skvaller.
 • Att du utger dig för att vara någon annan existerande person.

Redaktionen följer debatten på sajten och förbehåller sig rätten att ta bort olämpliga inlägg. Användare som inte respekterar debattreglerna stängs av från möjligheten att kommentera artiklar.

Gå till toppen