Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Mat ska locka till mänskliga möten

Svedalabor från olika länder behöver mötas och lära känna varandra, tycker Svedala församling och bjuder in till kulturdag på söndag. Den följs upp med musikquiz på Gamla brandstationen.

Svedala kyrkaBild: Torbjörn Carlson
– Vi vill skapa en mötesplats för nyanlända och för sådana som har bott här länge. Människor ska kunna mötas oavsett tro och kultur och bli nyfikna på varandra, säger Elin Hansson som är diakoniassisten.
Kulturdagen ordnas i Svedalas församlingshem söndag den 9 april klockan 13-16 och arrangeras i samarbete mellan församlingen och Svedala kommun. Ett femtiotal frivilliga personer har också bidragit.
– Personer från olika länder kommer att bjuda på klassiska maträtter från sina hemländer. Exempelvis Syrien och Afghanistan, men också från Sverige, säger Elin Hansson.
I programmet ingår bland annat sång, dans, barnaktiviteter och möjlighet att prova på yoga, fotboll, allsång och målning.
Under dagen samlar kyrkan även in pengar till sin fastekampanj där ändamålet är att verka för allas rätt till mat.
För den som vill ha en fortsättning bjuder musikföreningen S.M.U.R.F och Kompis Sverige in till musikquiz och karaoke på Gamla Brandstationen med start klockan 16.30.
Gå till toppen