Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Nöje

Nu avgörs "Sveriges mästerkock"

Efter en hel säsong av matlagning har det blivit dags att kröna "Sveriges mästerkock" 2017. Gillis Thalbäck och Klara Lind gör upp om titeln. – Det är en obeskrivligt bra känsla. Magiskt, säger Gillis Thalbäck inför finalen.

Klara Lind och Gillis Thalbäck gör upp i finalen av "Sveriges mästerkock" 2017. Pressbild.Bild: TV4
En hel del blod, svett och tårar har droppat ner i kastrullerna under säsongen. Men när det nu har blivit dags för ett avgörande i "Sveriges mästerkock" känner de båda finalisterna bara glädje.
– Det kändes nästan lite overkligt när jag blev klar för final, efter allt man har gjort och gått igenom. Det är ju så sjukt stort, säger Gillis Thalbäck.
Han har gjort en lite annorlunda mästerkocksresa – redan i fjol ställde han upp i tv-tävlingen men då räckte det bara till slutaudition i Gävle.
– Jag har ju verkligen fått kämpa och jag har gått in för det här hårdare än alla andra, säger Gillis Thalbäck.
Att knipa en finalplats var känslosamt även för Klara Lind.
– Det är ju det här jag har drömt om. Jag kommer ihåg att jag mådde illa, jag grät, allt samtidigt. Det var så laddat hela grejen, säger hon om sina känslor när det stod klart att hon var klar för final.
Klara Lind berättar att hon alltid har närt en dröm om "Sveriges mästerkock".
– Ända sedan jag såg den första vinnaren, Louise Johansson. Jag tycker att det är ett så otroligt roligt program.
TT: Varför tror du att du tog dig till final?
– Jag tror det finns många olika anledningar. De har väl sett vilken jäkla tävlingsmänniska jag är. Det är nog mycket som spelar in, inte bara matlagningen, säger hon.
Gillis Thalbäck tror att han är i final för att han "hållit sig inom ramarna".
– Jag tycker att jag har haft fokus på rätt saker, jag har inte krånglat till det för mig på något sätt utan jag har hållit mig till min gameplan. Jag har inte krånglat till någonting och inte gått utanför boxen.
Båda finalisterna går in i finalen med en god känsla.
– Nu ska jag bara gå in och försöka ha roligt. Och alltid ha en plan B, går det åt helvete ska inte finalnerverna få ta över, säger Klara Lind.
Gillis Thalbäck beskriver sig som "tokladdad".
– Det är en grymt bra känsla. Jag känner att jag har levererat hela vägen och vet inte vad som ska kunna stoppa mig, säger han.
Finalen av "Sveriges mästerkock" sänds i TV4 på onsdag klockan 20.00.
Fakta

Tidigare vinnare av "Sveriges mästerkock"

2011: Louise Johansson

2012: Sigrid Bárány

2013: Jennie Walldén

2014: Amir Kheirmand

2015: Sandra Mastio

2016: Catarina König

Gå till toppen