Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Nytt polistillslag: 17-åring gripen för mordet på Ramels väg

Ytterligare en person har gripits i utredningen av mordet på Ramels väg på Rosengård i torsdags. En 17-åring anhölls under måndagen. Åklagaren ser inga bevis för att 23-åringen mördades på grund av att han var vittne i utredningen om mordet på 16-årige Ahmed Obaid.

Bild: Patrick Persson
Vice chefsåklagare Jenny Lindell leder förundersökningen om mordet på 23-åringen, och är den som har anhållit 17-åringen.
– Det var igår, vid lunchtid, säger hon.
Kan du säga vad som ledde fram till gripandet?
– Nej.
I går häktades tre personer för mord respektive medhjälp till mord. Ytterligare två personer, som suttit anhållna sedan natten efter mordet, släpptes på måndagsförmiddagen. Men bara minuter senare greps de istället för medhjälp till mordet på 16-årige Ahmed Obaid i januari.
– Det var inte planerat. Det kom uppgifter som gjorde att vi kunde göra det, säger Jenny Lindell.
Vad det är för uppgifter vill åklagaren inte berätta, men de kom till polisen under helgen eller i måndags.
De två männen, ett brödrapar, misstänks nu alltså för inblandning i båda morden.
Åklagare Jenny Lindell säger att det inte finns några bevis för att 23-åringen mördades på grund av att han var vittne i mordet på 16-åringen.
– Jag kan inte se någon sådan anledning i dag.
– Den kopplingen som finns är att en del människor är samma i båda utredningarna – både misstänkta, personer som är intressanta och vittnen. Det är den kopplingen vi kan göra idag. Någon annan koppling kan vi inte göra än.
Brödraparet är formellt misstänkta för "medhjälp till mord". Så här tidigt i utredningen, när det fortfarande är långt ifrån ett åtal, behöver inte åklagaren precisera exakt vad den misstänkte ska ha gjort.
I tidigare mordutredningar syns rubriceringen "medhjälp" ofta i inledningsskedet när polis och åklagare har indicier mot någon person, men där indicierna inte riktigt visar vilket roll personen haft i brottet. Det är inte säkert att personen haft någon roll överhuvudtaget, utan det kan vara indicier som efter utredning visar sig vara slumpmässiga sammanträffanden.
Åklagaren har nu fram till torsdag på sig innan hon måste begära bröderna häktade för mordet på Ahmed Obaid.
Gå till toppen