Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Olycksbussen godkändes på Mekka Traffics verkstäder i Malmö

Olycksbussen som körde av vägen i Härjedalen med tre dödsfall som följd underkändes två år i rad vid tre av Bilprovningens kontrollbesiktningar. Varje gång på grund av styr- och hjulproblem. Anmärkningarna släcktes två gånger av Mekka Traffic i Malmö, senast i december i fjol.

Tre personer omkom när den dubbeldäckade Setrabussen från Bergkvarabuss hamnade på sidan i ett dike på E45 utanför Sveg. Bussen har tre gånger på två år underkänts av Bilprovningen.Bild: Nisse Schmidt/TT
Den dubbeldäckare från Bergkvarabuss som körde av Europaväg 45 strax utanför Sveg var en känd problembuss. Den underkändes redan i oktober 2015 av Bilprovningen i Varberg. Fordonet fick ett föreläggande på grund av en glappande kardanaxelknut. Det krävdes en efterkontroll inom en månad för att inte bussen skulle få körförbud.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen