Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Flera häktade för rånvågen mot butiker i Malmö

Uppklarningen av butiksrån fortsätter. Fyra personer rånade en butik på Vougts väg i Malmö i januari. Butiksinnehavaren sköts i benet. Tre personer sitter häktade för rånet – misstänkta för flera våldsbrott.

Det var i januari i år som fyra personer rånade en butik på Vougts väg i Malmö. En av rånarna sköt butiksinnehavaren, en man i 25-årsåldern, i benet. Han ska även ha blivit slagen och fördes till sjukhus med ambulans med ”lindriga skador”, enligt Region Skånes presstjänst.
Läs också Rånvågen mot Malmös butiker kan ha ebbat ut
Rånarna fick med sig cigaretter och kontanter som fanns i dagskassan. Under samma kväll begicks ytterligare två butiksrån. Enligt åklagare Lisa Åberg finns ingen tydlig koppling till de rånen.
Läs också En skottskadad vid tredje butiksrånet på en kväll i Malmö
Nu är en person, en 17-årig Malmöbo, häktad – misstänkt för grovt rån. Ytterligare två personer, en 19-åring och en 16-åring, sitter häktade för samma rån.
– Det stämmer att det är fyra gärningsmän. Det finns övervakningskameror i butiken där det framgår, säger Lisa Åberg.
Läs också Väpnat rån mot butik på Söderkulla – en skadad
17-åringen har suttit häktad sedan mitten av mars. Han var då misstänkt för grovt rån mot en butik i februari. Han är en del i ett kompisgäng som är misstänkta för flera brott, bland annat misshandel och vapenbrott.
– Under tiden han har suttit häktad har vi kommit längre i utredningen vad gäller misstanken mot honom. Därför har jag begärt honom häktad för det här rånet också, säger Lisa Åberg.
Gå till toppen