Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Skavlan uppmärksammar Museum of failure i Helsingborg: ”Helt galet intresse”

På fredag kväll får tv-tittarna veta mer om misslyckande-museet i Helsingborg.

Samuel West, mannen bakom projektet Museum of failure som öppnar i Helsingborg i juni.Bild: Sven-Erik Svensson
– Haha, det är helt galet. Intresset har varit...jag vet inte vad jag ska säga. Jag är överväldigad, säger Samuel West, innovationsforskare knuten till Helsingborgsföretaget Superlab och mannen bakom Museum of failure som HD och Sydsvenskan berättat om tidigare.
Intresset för museet, som öppnar i Kulturhotellets lokaler på Södergatan i Helsingborg i början av juni, har varit explosionsartat.
Läs också Flopparna hedras i eget museum
Förutom att Samuel West har medverkat i TV4:s Nyhetsmorgon och i de stora svenska tidningarna, från Svenska Dagbladet till Dagens Industri, har även media utomlands varit på hugget.
– CNN hörde av sig i dag och ska göra en 30-minutersintervju. Kanadensiska motsvarigheten till SVT och en arabisk nyhetsorganisation vill också göra intervjuer. Tidigare har jag pratat med media från bland annat USA, Sydkorea och Hongkong, säger Samuel West.
Fredrik Skavlan och Samuel West.
Och nu är turen kommen till Skavlan. På fredag 7 april klockan 21 medverkar Samuel West i programmet, som spelades in tidigare i veckan.
– Jag fick ett samtal på morgonen från Skavlans redaktion som sa, "vi vill ha med dig idag, yes or no?". Jag undrade förstås om de brukar jobba så här när de bokar sina gäster och då fick jag svaret "Fredrik läste om museet i morse och sa 'den här killen vill jag ha med'", säger Samuel West, som förstås satte sig på flyget omgående.
Inspelningen gick bra, så när som på ett tekniskt missöde.
– Ventilationen slutade fungera, så inspelningen fick avbrytas eftersom det blev så varmt i studion. Ventilationsfailure hos Skavlan, det är underbart. Men annars tycker jag att det gick väldigt bra, säger Samuel West.
Bild: Sven-Erik Svensson
Samuel West har den senaste tiden funderat över det genomslag satsningen har fått.
– Hela projektet är ju ett försök att kommunicera forskningsresultat på ett nytänkande sätt. Jag hade väl räknat med en viss uppmärksamhet när museet öppnar i juni. Nu är det mer som "vad är det som händer?". Men det är fantastiskt roligt.
Gå till toppen