Redhawks

Kent Leijon Jönsson: Psykologiskt knäckande förlust för Redhawks

Målvaktskarusellen snurrade med en svindlande hastighet igen för Malmö Redhawks och nu är laget nere för räkning efter HV71:s vinst med 4–2.
Inte på grund av målvaktssituationen, utan mer för att Jönköpingslaget är aningen mer komplett.
Vi kan kalla det för rävspel, pokerchansning eller snabbläkning. Eller en kombination av allt detta. På morgonen var det mer eller mindre klart att Oscar Alsenfelt inte skulle stå.
Han var inte med i laguppställningen inför semifinalen, men målvakten kände sig uppenbarligen bättre, beslöt sig för att testa på uppvärmningen.
Självklart ville Redhawks ha med SHL:s bäste målvakt. Och Alsenfelt gjorde tummen upp. Tjugo minuter före nedsläpp. Det höll en bit in i tredje perioden – då vände HV71 och vann.
Det var knappast Alsenfelts fel. Möjligen kunde han ha tagit HV:s fjärde mål, men plockhandsken strulade.
Smålänningarna leder nu med 3-1 i matcher och kan avgöra hemma i Jönköping på söndagen.
Efter terrorattacken i Stockholm var det aningen märkligt att bänka sig för en hockeymatch i Arenan. Sport känns futtigt i sådana sammanhang. Malmö Redhawks sportchef och vd Patrik Sylvegård sa dock något tänkvärt, andemeningen var att terroristerna inte ska få vinna och därför ska man inte ställa in evenemang. Nu var det förstås inte Malmöklubben som fattade beslutet ensamt – allt skedde i samråd med polisen och SHL.
Storpubliken (12212 sålda biljetter) fick se Redhawks komma ut ur startblocken med turbomotorerna fullt påslagna. Efter 2.15 ledde Redhawks med 2–0 efter mål av Frederik Storm och Erik Forssell.
HV71 hade ingen stor kväll på jobbet, men krånglade sig ur greppet och vann tack vare att man kunde sätta press på de ömma punkterna i Redhawks försvarszon. Det var andra kampen i matchserien som Redhawks tappade i sista perioden. Naturligtvis psykologiskt knäckande.
Både centern Erik Forssell och backen Erik Andersson var tillbaka efter skada respektive sjukdom. Veteranerna skänkte stadga åt laget. Men även solen har sina fläckar, det var Erik Andersson som blev bestulen på pucken i situationen som ledde till HV71:s tredje mål.
Redhawks målvaktskarusell lär fortsätta .Cristopher Nihlstorp stod i den senaste bortamatchen, men är skadad nu.
Oscar Alsenfelt fick en smäll i förra hemmamatchen, men var alltså tillbaka. Frågan är bara om han får betala priset för en snabb återkomst och missar söndagsmatchen.
Kan vara dags att slänga in tredjemålvakten Tex Williamsson. 26-åringen är inlånad från Pantern och inledde förra säsongen med Tyringe i den tredje nivån i seriesystemet. Visst hade man älskat en sådan story. När allt står på spel för Redhawks.
Läs alla artiklar om: SM-semifinal 4: Redhawks - HV71
Gå till toppen