Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Föremål som hittades vid Emporia var ofarligt

Polis, ambulans, bombtekniker och räddningstjänst larmades till köpcentret Emporia i Malmö efter larm om ett misstänkt föremål. Föremålet visade sig vara ofarligt.

Bild: Patrick Persson
Bombteknikerna kom fram vid 22.25 för att undersöka föremålet.
Strax efter midnatt meddelades att föremålet var ofarligt.
Avspärrningarna kommer hävas, med undantag för en mindre avspärrning för att teknisk undersökning ska kunna genomföras.
Larmet nådde polisen klockan 20.05. I samband med händelsen spärrades ett stort område av runt Emporia och köpcentret utrymdes. Det finns butiker och andra verksamheter som vanligtvis har öppet till klockan 22.
Emporia är ett av de femton ställen i Malmö som Skånepolisen särskilt bevakar ”i händelse av eller hot om terror”, sedan attentatet i Stockholm igår.
Enligt vad Sydsvenskan erfar ska föremålet ha hittats i parkeringshuset.
Bild: Gustav Gatu
Max Westerberg var på platsen för att hämta sin sambo som jobbar i området. De skulle hämta bilen i parkeringshuset. De fick då inte gå in för polisen och utrymningslarmet slogs igång.
– De fick ut allt folk och spärrade av hälften av parkeringen och sedan parkeringshuset. Och sedan utökades det lite grann och vi blev tillsagda att gå ut från området. Så nu är vi vid tågstationen, säger Max Westerberg vid 21.15-tiden.
Han beskrev stämningen som ”rätt lugn” och ”odramatisk”.
– Och polisen är väldigt lugna och metodiska, säger han.
Bild: Patrick Persson
Bild: Patrick Persson
Bild: Patrick Persson
Gå till toppen