FCR

MFF bjuder på matchen: ”Det är skitbra av dem”

De spelade ihop i lilla Sjöbo 2005 - den 30 augusti möts de på Swedbank stadion, när LB07 och FC Rosengård spelar historiskt derby där. Och Malmö FF bjuder in lagen att spela gratis. – Det är skitbra av dem. Jättetacksamt, det blir ju en enorm upplevelse för oss, säger Lina Nilsson, 29, i FC Rosengård. – De vill ju bygga en flickverksamhet, det här är ju ett bra sätt att visa att de är beredda att satsa, säger Mia Persson, 26, i LB07.

Bild: PETTER ARVIDSON
2004-2005 spelade de båda i Sjöbo.
– Jag var liten, så hon var en liten skit, skämtar Lina Nilsson. Jag har velat ha henne till oss på senare år, men de lyssnar inte på mig.
– Nu är det tio år för sent. Men Lina var duktig när hon inte vilade sig i matcherna, replikerar Mia Persson.
2006 gick Lina Nilsson till MFF och är därmed den enda nu aktiva i FC Rosengård som faktiskt spelat för "di blåe".
– Jag gillar ip, som är perfekt för oss, men självklart är det häftigt om vi kan få dit mycket folk till stadion och göra det till en fest, säger Lina Nilsson. Jag är lite chockad, för jag hade inte en aning om det här. Men gör Sverige ett bra EM och vi jobbar hårt, så kanske vi kan hoppas på 10 000 åskådare.
– Jag har vetat lite. Det är fantastiskt kul. Det kanske ekar lite tomt, men vi får göra vad vi kan och bjuda in lag och hjälpas åt att slå rekord, säger Mia Persson.
– Vi får bjuda in Malmöklacken så får den supporta båda lagen, tillfogar Lina Nilsson med ett skratt. Det brukar ju vara en fantastisk inramning. Jag var på MFF-Celtic och det var helt sjukt.
– Det är lång tid till augusti, så vi har gott om tid att skapa ett riktigt evenemang och så får vi se till att ligga etta och tvåa i tabellen. Jag hoppas och tror att Rosengård vinner allsvenskan, om inte vi gör det, kvitterar Mia Persson med ett lika hjärtligt skratt.
Publikrekordet i allsvenskan ligger på 9 413 och är från en match mellan Linköping och Umeå.
Plötsligt händer det saker - Hammarby berättade också på upptaktsträffen att deras allsvenska premiär ska spelas på Tele 2.
– Där spelade vi i avslutningen på Elitettan i fjor. De hade chans att gå upp. De hade skärmat av en del och det ekade när man skrek, men det var en enormt stor plan och en kul upplevelse, säger Mia Persson.
– Det är kul att det händer saker. Samtidigt kunde det hända snabbare. Det har tagit lång tid. Men det är kul att LB fixat detta, säger Lina Nilsson.
Initiativet till derbymatchen på Swedbank kommer nämligen från LB07 och klubbchefen Johan Andersson.
– MFF var mycket positivt till idén och vi har kommunen med oss. Vi ska försöka bygga ett riktigt evenemang tillsammans allihop. Vi och Rosengård delar på intäkterna, även om det är vår hemmamatch, men vi ska se till att alla blir nöjda så att MFF får sin del också, säger Johan Andersson.
Det första derbyt mellan Rosengård och LB07 ligger obegripligt nog inplanerat på söndagen i midsommarhelgen.
Gå till toppen