FCR

Therese Sjögran: ”Vi står inte och faller med Marta”

Rosengårds sportchef Therese Sjögran firade sin 40-årsdag med att slutgiltigt ro affären Marta i lås. – Vi är nöjda med ersättningen, även om det inte blir vår största övergång.

Therese Sjögran bekräftar Sydsvenskans uppgifter att amerikanska lag styrs av andra regler och helt enkelt inte betalar likvärdiga summor som i Europa. Där finns lönetak och egentligen vill man inte betala övergångspengar till klubbar överhuvudetaget.
– Men det har de gjort nu och vi är nöjda.
Samtidigt innebär det att FC Rosengård säkert ganska snabbt kommer att omvandla Anja Mittags korttidskontrakt till ett betydligt längre.
– Jag har inte hunnit tänka så långt. Får ta tag i det på måndag, men vi har för avsikt att skriva längre med henne oavsett, säger Therese Sjögran. Även om Anja inte spelar på samma position, är hon en erfaren spelare som kan bidra mycket.
Även om Marta inte haft någon fantasilön i Rosengård, lösgörs förstås medel när hon nu lämnar.
Orlando Pride blir Martas nya adress alltså, något som den amerikanska klubben basunerade ut redan på fredagskvällen.
– Att Orlando gick ut med det då var en risk de ville ta. Det var inte klart från vår sida då, betonar Therese Sjögran. Nu är vi överens, väntar bara på bekräftelsen att pengarna kommit så skickar vi in övergången.
Diverse detaljer fixades till under lördagen, men som Sydsvenskan skrev redan i går visste alla att Marta var förlorad, men alla formalia var inte på plats.
Som Rosengård antytt tidigare, så var det omsorg om spelaren som gjorde att man valde att släppa henne trots att tidpunkten förstås inte är optimal, en vecka före seriestarten.
– Det handlar lite om vad spelaren vill också. Marta känner att hon har fått ett jättebra erbjudande som vi absolut inte kan matcha. Det är mycket pengar för henne så klart, en deal hon inte kan säga nej till, säger Therese Sjögran och fortsätter:
– Hennes beslut har inget med Rosengård att göra. Hon har trivts jättebra här, men det här ger henne en tryggad ekonomi efter karriären. Jag förstår henne.
Men för er måste det ändå vara sämsta möjliga tidpunkt att släppa henne?
– Det är klart att det inte är optimalt. Hon har varit en del av vårt bygge i tre år och spelat varenda match i vår när hon varit frisk. Så klart stör det oss, men vi står inte och faller med henne och Jack (Majgaard Jensen, tränaren) klarar att ställa om den här veckan.
Som tidigare sagts så har ju Rosengård varit medvetna ett tag om att det här inte var en osannolik utveckling, så förberedelser har säkert gjorts.
Marta själv är i Brasilien för landslagsspel och lade under lördagen upp en bild på Orlandos klack på Instagram med texten:
"The wall - can´t wait."
Så var det ju det här med 40-årsdagen - ingen fest alls bara jobb?
– Jodå, kvällen är ung. Jag ska hinna med det också, lovar Therese Sjögran när Sydsvenskan når henne vid 18.30-tiden på lördagen.
Gå till toppen