Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Alla släppta utom två efter lastbilsdådet

Utöver de två personerna som sitter anhållna för lastbilsdådet har alla som gripits eller tagits in till förhör nu släppts. Samtidigt vårdas två personer fortfarande för allvarliga skador efter terrorattacken i Stockholm.

Polisens kriminaltekniker vid en företagslokal i Sollentuna i norra Stockholm i samband med ett tillslag natten mot måndagen.Bild: Johan Nilsson/TT
Polisens insatser i Stockholmsområdet fortsätter och fler personer lär tas in framöver.
– Det här är något som förmodligen kommer att fortsätta. Vi pratar ju med allt och alla som kan hjälpa oss vidare i utredningen, säger Lars Byström, presstalesman vid Stockholmspolisen, till TT.
Samtidigt som områden i närheten av attentatsplatsen fylls med blommor, ljus och hälsningar har de fyra personerna som miste livet i terrordådet identifierats: en svensk flicka i skolåldern, en kvinna från Uddevalla, en 41-årig brittisk man och en kvinna från Belgien.
Under söndagen kunde det barn som vårdats med lindriga skador efter attacken skrivas ut, uppger Stockholm läns landsting. Nio patienter vårdas fortfarande på akutsjukhus. Två av dem är allvarligt skadade och vårdas på intensivvårdsavdelning. Sju personer har lindriga skador.
Misstankarna mot den anhållne 39-åringen blir allt starkare. Polisens biträdande kommenderingschef Jan Evensson medverkade under söndagskvällen i SVT:s Agenda där han sade att polisen är ganska övertygad om att han är personen som körde lastbilen.
– Han kommer sitta inlåst för resten av sitt liv, sade Evensson till SVT.
Mannen är från Uzbekistan och sökte 2014 uppehållstillstånd i Sverige men fick avslag. Han sökte även asyl i Sverige. Ärendet överlämnades från Migrationsverket till Stockholmspolisen då mannen avvikit. Det följde då inte med några särskilda uppgifter från Migrationsverket eller Säkerhetspolisen. Den 27 februari i år efterlystes mannen.
Åklagaren anhöll ytterligare en person under söndagen, skäligen misstänkt för terroristbrott genom mord, vilket är den lägre misstankegraden.
USA:s president Donald Trump ringde statsminister Stefan Löfven för att framföra sina kondoleanser till det svenska folket. Trump ringde till Löfven (S) vid 23-tiden i går, enligt Aftonbladet.
– Vi är tacksamma över all solidaritet och alla de kondoleanser som kommit från omvärlden under de senaste dagarna, säger Stefan Löfven till tidningen.
Även flera andra av världsledarna har kontaktat statsministern efter det misstänkta terrordådet och uttryckt sitt deltagande i sorgen, däribland Storbritanniens premiärminister Theresa May och Tysklands förbundskansler Angela Merkel.
Gå till toppen