Staffanstorp

Försvarade trakasserad tiggare – blev skallad i ansiktet

Mannen ska ha trakasserat den tiggande kvinnan utanför en butik i Staffanstorp under nästan två års tid. I lördags röt en förbipasserande ung man till mot mannen – som svarade med att skalla killen i ansiktet.

Kvinnan i 45-årsåldern är från Rumänien och har uppgett till polisen att hon suttit utanför butiken under ett och ett halvt år. Flera gånger ska en man i 55-årsåldern ha gett sig på henne.
– Han har kallat henne okvädningsord, vilket har kränkt henne. Det har både varit ord med sexuellt anspråk och andra ord, säger förundersökningsledare Mikael Ramsbjer.
I lördags ska mannen ha gett sig på kvinnan igen. Men den här gången reagerade ett ungt par på ofredandet.
– Det är en ung kille med sin sambo eller flickvän som blir irriterad över mannens beteende mot kvinnan. De ifrågasätter det. Vad jag förstår tar de henne i försvar och ringer polisen, säger Mikael Ramsbjer.
Det blev bråk och enligt polisanmälan ska den äldre mannen ha skallat den yngre killen, som är i 20-årsåldern, i ansiktet. Möjligen så illa att näsan bröts.
– Det blir i alla fall näsblod, säger Mikael Ramsbjer.
Den äldre mannen greps på plats och förhördes på polisstationen i Lund. Han är misstänkt för misshandel och ofredande. Flera vittnen har också hörts, och fler kommer att höras.
Vad polisen känner till har kvinnan aldrig polisanmält ofredandena mot henne tidigare.
– Det är kanske inte lätt i hennes situation med tanke på språk och annat att göra det. Jag kan tänka mig att personer som tigger får utstå ganska mycket, tyvärr. Det kan nog finnas en mörkersiffra.
Enligt polisen ska kvinnan vara på väg hem till Rumänien, vilket var bestämt sedan tidigare.
Vill du läsa fler nyheter från Staffanstorp? Gilla "Här i Staffanstorp" på Facebook.
Gå till toppen