Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ny kull företag till accelerator för socialt entreprenörskap

Vegetarisk snabbmat, integration genom mode samt europeisk teknologi till Colombia. Det är verksamheterna i några av de sex nya uppstartsföretag som deltar i den tredje upplagan av SoPact, acceleratorn för samhällsentreprenörer i Helsingborg.

Sex nya uppstartsföretag hos SoPact deltar i vårens acceleratorprogram.Bild: SoPact
– Jag är extremt laddad för vårens program. Vi har lyckats få in många olika typer av företag, vilket speglar den mångfald av initiativ som finns inom socialt entreprenörskap, säger Peter Løvschal, verksamhetschef för SoPact.
Det tolv veckor långa acceleratorprogrammet strävar efter att lösa sociala, kulturella och miljömässiga behov. Programmets syfte är att deltagande företag ska få relevanta verktyg för att överleva finansiellt och samtidigt kunna verka för en mer hållbar värld.
Peter Løvschal är verksamhetschef för SoPact.
SoPact finansieras av Tillväxtverket, Lunds universitet och Helsingborgs Stad. Acceleratorn flyttade nyligen till nya lokaler i Socialhögskolan på Campus Helsingborg.
– Det här är det första programmet vi kör sen vi flyttade till Helsingborg i januari. De tidigare programmen har vi kört i Lund, men vi är väldigt nöjda med att befinna oss i Helsingborg, säger Peter Løvschall.
Fakta, sex antagna uppstartsföretag till SoPact:
Chaordic Lab. Hjälper organisationer att bli snabbare bli hållbara genom att koppla ihop deras problem med personer och organisationer som har lösningar genom en global innovationsplattform.
Connect 2 Colombia. Kopplar samman europeisk teknik, investerare och teknologi med människor i Colombia, för en positiv samhälls- och miljöpåverkan.
Medvetna Val. En utvecklingsmodell som hjälper människor att förflytta sig från att vara offer för omständigheter till att aktivt skapa och leda.
I Am Fashion. En integrationssatsning för nyanlända. Utanförskap motverkas genom modekultur för att skapa ett öppnare samhälle.
Oikos Hub. Kopplar ihop människor i behov, med människor med rätt kraft för att skapa en värdig tillvaro. Detta genom att koordinera myndighetsinsatser för att underlätta vardagen för individen och arbetsbördan för myndigheterna.
Xamayca Treatz. Främjar hälsosam, hållbar, vegetarisk, vegansk och jamaicansk matkultur i Sverige genom catering och events.
Gå till toppen