Inside Redhawks

Pantern värvar två Malmöbackar

Johan Ivarsson och Jesper MångsBild: BILDBYRÅN
Två av de mest självklara värvningarna har skett. Redhawksbackarna Johan Ivarsson (född 1995) och Jesper Mångs (född 1997) är klara för Pantern. Båda har tillbringat större delen av säsongen i Kirsebergsklubben.
Ivarsson har varit på marginalen i Malmö Redhawks A-lag och är noterad för över 60 SHL-matcher. Egentligen har han allt som krävs i den fysiska och tekniska verktygslådan för att spela i den högsta serien på permanent basis.
Vad saknas?
Fatta rätt beslut vid rätt tillfällen och hitta sin identitet som back. Om Ivarsson vill spänna bågen hårt siktar han på att bli en allroundback och den friheten får han i Pantern. Fast då är det inte säkert att vägen leder tillbaka till SHL. Om han hade skolat om sig till en defensiv back som spelar med stora marginaler, då hade Ivarsson kunnat bli en uppgraderad version av Stefan Warg och köra tio år i SHL. Lätt.
Jesper Mångs har nosat på SHL, han har ett vingspann som en kondor och behöver fylla ut med muskler som ger välbehövlig styrka och balans. SHL-potential? Inte omöjligt.
Inte nog med det. Enligt pressmeddelandet fyller Pantern också på med två ytterligare backar: William Pethrus (född 1997) som närmast kommer från Mora och Hugo Danielsson (född 1998), en stockholmare som fått en stor del av sin hockeyutbildning i Skellefteå.
Läs alla artiklar om: Så blickar Redhawks framåt
Gå till toppen