Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ren vilja fick bollen i rullning

Vilja kan försätta berg. När de tre gymnasiekompisarna ville skapa en fotbollsturnering i syfte att förena ungdomar i Malmö, var det få som trodde på deras projektidé. Men de gav sig inte. Nu är de framme vid slutspelet.

— Vi fick ihop tjugofyra femmannalag, med cirka 230 spelare, från olika delar av Malmö. Extra roligt var att det fanns några tjejer som ville vara med i ett par mixade lag, berättar Edriss Hushmand från Lindängen – en av de tre businessinriktade gymnasieeleverna som dragit igång turneringen som pågick under måndagseftermiddagen i Kombihallen.
Ahmed Diini kommenterar matcherna som pågick under måndagseftermiddagen.Bild: Patrik Renmark
Några av spelarna är långväga. En av dem är Najaf Temori. Som nyanländ i Helsingborg spelar han fotboll i Höganäs.
— Det gick jättebra för mitt lag, vi har gått vidare och ska spela slutspel imorgon, säger Najaf Temori.
En som arbetar ideellt med projektet och håller i det praktiska arbetet under turneringen är Omid Hushmand. Han är grundare och sportchef för Ariana FC – "Sveriges varmaste klubb".
— Vi vill stötta andra ungdomar. Klubben erbjuder även läxhjälp och vägledning för nyanlända, berättar Omid Hushmand.
Ett gäng som gjorde fotbollsprojektet möjlig. Till vänster: Omid Hushmand, sportchef för Ariana FC. Ali Abid Zeed, Edriss Hushmand, Salm Mohammed – de tre som tog initiativ till fotbollsturneringen. Najaf Temori deltog i tävlingen med sitt lag från Höganäs. Längst till höger: funktionären Rassa Rahmani.Bild: Patrik Renmark
Även polisen var på plats under dagen.
— Vi är här för att mingla och skapa förtroende. Först var jag och min kollega Maria på Stortorget för att tillsammans med Malmöborna hålla en tyst minut. Sen åkte vi hit till Kombihallen där man också höll en tyst minut för offren i Stockholm, berättar Johannes Schultz som för dagen ingick i publiken.
Tanken är att det lag som vinner slutspelet ska möta polisen lag under tisdagen.
— Imorgon är jag dessvärre upptagen och kan inte spela, och tur är väl det. Det är kul att vara här, men vårt lag skulle få stryk. Så bra är de här ungdomarna, säger polisen Johannes Schultz.
Ali Abid Zeed, Edriss Hushmand och Salm Mohammed, de tre som tagit initiativet till turneringen, lovar att vara tillbaka nästa år med ett ännu större arrangemang.
Poliserna Johannes och Maria pratar med Ali Abid Zeed, en av arrangörerna.Bild: Patrik Renmark
Gå till toppen