Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Dansk offertsajt expanderar till Sydsverige

Colego sätter sedan 2014 hantverkare och andra tjänsteföretag i kontakt med uppdragsgivare i Danmark. Nu expanderar företaget till Sverige.

Nadia Uldall på Colago har anställt Auguste Faerch för att expandera företaget från Danmark till Sverige.Bild: Privat
När Nadia Uldall skulle anlita någon för ett hantverksuppdrag blev hon inte tagen på allvar. Då skapade hon en digital portal.
– Det är en service som ger dig möjlighet att enkelt skapa ett uppdrag och ta emot offerter utan att du döms för vem du är eller vilket kön du har, förklarar hon.
Offerter på fler än 100 000 uppdrag har sköts via portalen sedan dess. Den 24-årige Malmöbon Auguste Faerch har fått uppdraget att som Sverigechef utöka verksamheten norrut från kontoret i Köpenhamn.
I Danmark finns möjlighet att be om offerter inom 32 verksamhetsområden, bland dem advokattjänster, catering, snöröjning och vvs. Det finns nu också en svensk sajt och fem verksamhetsområden, nämligen städning, måleri, murartjänster, totalentreprenad och snickeri. Den svenska sajten hänvisar till en adress i Stockholm, men verksamheten styrs från Köpenhamn och expansionen ska ske med fokus på södra Sverige.
Colegos idé är att effektivisera inhämtningen av offerter och göra budgivningen transparent. Som privatperson eller representant för ett företag lägger man gratis upp ett uppdrag i tre steg på sajten. Målet är att det ska ta under en minut. Colego ber sedan om tre offerter från olika lokala företag. I Danmark finns 2500 sådana partnerföretag.
– Colego har ett unikt sätt att arbeta på vilket jag är övertygad över att många kommer bli glada för, säger Auguste Faerch.
Om Colego: Idén är att göra marknaden och budgivningen effektiv och transparent. Affärsmodellen innebär att Colego tar en årlig avgift från samarbetspartnerna, för att förmedla kontakt till uppdragsgivare. Utöver verksamheten i Danmark finns ett systerbolag i Tyskland.
Gå till toppen