Staffanstorp

Knuffade prostituerad ur bil i full fart – döms för misshandel

Efter sexakten vägrade mannen att betala kvinnan. När hon blev arg och krävde att få pengarna knuffade Staffanstorpsbon ut henne ur den rullande bilen. Han döms nu för misshandel.

Det var en dag i mitten av november 2015 som mannen och kvinnan träffades hemma i hans lägenhet i Staffanstorp. Enligt kvinnans vittnesmål kände de varandra väl. Mannen var både hennes vän och hennes inkomstkälla. I Lunds tingsrätt berättade hon om sitt drogberoende och om hur hon finansierar sitt missbruk genom att ha sex med män hon litar på mot betalning.
Staffanstorpsbon var en sådan man. Men efter den här sexakten vägrade han plötsligt att betala kvinnan för tjänsten, och i samband med att han skjutsade henne till busstationen i Staffanstorp blev de två osams. Kvinnan krävde att få sina pengar – men mannen vägrade.
Under bråket öppnade han bildörren vid passagerarsidan i framsätet där kvinnan satt. Hon hade först tänkt gå ur bilen, men ångrade sig. Då började mannen, som satt bakom ratten, att slå och knuffa henne för att få ut henne ur fordonet. Samtidigt tryckte han på gasen.
Till slut kunde kvinnan inte hålla sig kvar längre utan tappade balansen och trillade ut på asfalten där hon rullade flera varv och slog i både armar och ben.
Två ungdomar blev vittnen till händelsen och en av dem uppskattar att bilen kan ha kört så snabbt som 60 kilometer i timmen.
I tingsrätten döms mannen nu för misshandel och ringa narkotikabrott. Eftersom han utsatt kvinnan för en allvarlig kränkning ska han också betala ett skadestånd på 6 000 kronor till henne. Då rätten bedömer att han i övrigt lever under ordnade förhållanden blir straffet inte fängelse utan villkorlig dom med 50 timmars samhällstjänst.
Kammaråklagare Pernilla Trimmel var den som väckte åtal mot mannen för misshandeln.
Varför åtalades han inte för sexköpet?
– Det här var en polisledd förundersökning om misshandel. Parterna var oense om ifall det förkommit något sexköp eller inte och det var inte det som utreddes i målet. Utifrån de uppgifter som fanns i utredningen hade jag ingen anledning att starta en sådan förundersökning, säger Pernilla Trimmel.
Gå till toppen