Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Stoppad postutdelning återupptas

Från och med i dag ska posten återigen börja delas ut till de hushåll i Hjulsta i nordvästra Stockholm där utdelningen tidigare stoppats av säkerhetsskäl. Detta efter att olika "säkerhetsåtgärder" vidtagits.

Ingen postutdelning i delar av Hjulsta.Bild: Janerik Henriksson/TT
Det var den 29 mars som Postnord, Bring och Premo beslutade – i samråd med respektive huvudskyddsombud – att sluta dela ut post, paket och reklam på ett antal adresser i Hjulsta i nordvästra Stockholm. Detta efter diverse incidenter som äventyrade utdelarnas säkerhet. Totalt berördes 200 hushåll av stoppet.
– Det är en ytterst ovanlig åtgärd. Jag har faktiskt aldrig hört talas om det tidigare, säger Camilla Törnkvist, produktionsområdeschef för Postnord i Västerort.
I stället fick hushållen hämta sina försändelser hos Postnord i Rinkeby några kilometer bort.
Men vad som egentligen hänt vill Camilla Törnkvist inte berätta.
– Det har varit stökigt och eskalerande och sen inträffade en incident som gjorde att vi, tillsammans med huvudskyddsombudet och de andra aktörerna fattade det här beslutet, säger hon.
Inte heller vill hon berätta vilka åtgärder som aktörerna, tillsammans med fastighetsägaren Einar Mattsson, nu har vidtagit.
– Men från och med i dag kommer vi att börja dela ut till 170 av dessa hushåll. De andra 30 arbetar vi med att lösa så snart som möjligt, säger Camilla Törnkvist.
Gå till toppen