Wimans blogg

"Irriterande när man hade en god känsla från i går"

Olof Persson var inte nöjd med attityden när MFF U21-spelade 3-3- mot Elfsborg.

En inte helt nöjd Olof Persson.Bild: JÖRGEN JARNBERGER
– Man måste spela även när man inte har bollen. Visa att man vill något. Det kändes irriterande när man hade en god känsla från i går. Den borde gett energi åt alla, sa U21-coachen.
Han syftade förstås på A-lagets 2-0-seger och positiva spel mot Sundsvall, men när resten av A-truppspelarna var med U21, blev det alltså inte så.
Annars försökte man där med samma taktiska drag som i A-lagsmatchen.
– Med tanke på att vi ville ha alla våra tre duktiga mittbackar på planen och hade bra vingbacksalternativ i Andreas Vindheim och Pa Konate, kändes det bra. Men det funkade inte som vi ville. Attitydmässigt var vi ett steg efter det mesta i första halvlek, sa Olof Persson.
När Elfsborg fått ta ledningen med 1-0 justerade Persson så att Dennis Hadzikadunic fick bli mer högerback och spelet i försvarsläge blev mer 4-4-2 igen.
Sanas frispark...Bild: JÖRGEN JARNBERGER
...och David Olssons försök att rädda den.Bild: JÖRGEN JARNBERGER
– Tobias Sana kvitterade på en frispark och vi spelade ganska bra, men de gjorde tyvärr 2-1 precis före paus i en tilltrasslad situation, sa Olof Persson och fortsatte:
– Vi var missnöjda att vi inte kunde prestera bättre attityd och bättre fotbollsmässigt. Vi pratade ihop oss och gjorde en bra andra halvlek.
I andra halvlek efter en kvart gick Hugo Andersson av och laget blev på riktigt balanserat som 4-4-2.
Tobias Sana satte även 2-2 och inhoppande Pavle Vagic gjorde 3-2 och MFF såg ut att vara på väg mot en seger.
– Vi borde satt fler chanser, hade ganska många. Bland annat hade Teddy Bergqvist ett friläge. Men så får den en hörna på slutet och bollen ser ut att vara på väg ut, men någon lyckas klacka in den på planen igen och vi fumlar in den i eget mål med ett par minuter kvar.
Den som slutgiltigt fick in bollen i egna målet var Alexander Jeremejeff.
– Han petar in den i en konstig situation, men problemet är hela lagets agerande i den situationen, där vi bara borde fått bort bollen i stället, menade Olof Persson.
Som dock ville framhäva en spelares inställning.
– Andreas Vindheim gjorde det bra. Han är starkt bidragande till att vi vänder. han driver på med frenesi och vill delta offensivt.
Det kan noteras att unge Mattias Nilsson vaktade målet, då Fredrik Andersson ska bli pappa vilken dag som helst och bad att få stanna hemma i Malmö.
MFF-laget: Mattias Nilsson - Dennis Hadzikadunic (84, Hugo Andersson in igen/lättare skada Dennis H), Hugo Andersson (60, Pavle Vagic), Felipe Carvalho - Andreas Vindheim, Samuel Adrian (77, Victor Kristiansson), Mattias Svanberg, Tobias Sana, Pa Konate - Alexander Jeremejeff, Teddy Bergqvist.
Gå till toppen