Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Seger och rekord för Flamholc i USA

Dragracingesset Adam Flamholc har fått en flygande start på tävlingarna i USA. Han leder NMCA-serien efter att ha blivit trea i första tävlingen och vann överlägset i Atlanta i helgen.

Det framgångsrika teamet i Atlanta.
– Två riktigt bra tävlingar för oss i USA. Starka som trea iden första i Galot och sedan kvalade vi in som etta och vann den andra, körde nytt rekord i NMCA-serien och leder därmed hela cupen, säger Adam Flamholc nyss hemkommen till Klagshamn efter två intensiva helger i USA.
– Det här är nog det största jag upplevt, i alla fall i USA. Vi tog maxpoäng, en fantastisk helg med mycket uppmärksamhet. Det är kanske inte unikt det vi gjorde, men inte långt ifrån.
Flamholc racing satsar i år på att köra fullt ut i NMCA – National Muscle Car Association. Det är en av de tre stora dragracingserierna i USA och den näst äldsta med 500 olika team inblandade.
Serien sträcker sig från Florida till Georgia, Kentucky, Illinois, Ohio för att avslutas i Indianapolis i slutet av september.
Totalt rör det sig om sex deltävlingar. Ingen har kört snabbare än Adam Flamholc senast i Atlanta med tiden 3,729 sekunder.
–Förutom att tävla i USA, så har jag förlängt mitt racingkontrakt i Ryssland. Förra året vann vi ryska mästerskapet, och i år vill de göra en storsatsning på EM i dragracing.
De två bilarna som tävlade under Flamholc racing förra året slutade etta och tvåa i mästerskapet. Tävlingarna i EM avgörs i Sverige, England, Finland och Tyskland.
– Vilka tävlingar det blir bestäms de senaste veckorna. Ryssarna avgör.
–Om en månad blir det USA igen. Då hämtar vi bilen i Atlanta och åker över till Kentucky där nästa tävling är, säger Adam Flamholc.
Nu blir det laddning på hemmaplan. Flamholc racing har en bil i Europa – klassen pro modified – och en bil stationerad i USA hela året.
– Det är mycket flängande fram och tillbaka över Atlanten .Jag har familjen här i Sverige och det fungerar bra. Ibland kanske det ger extra jobb att inte kunna fixa med bilen hela tiden, men samtidigt är man mer på alerten när det gäller.
– Jag ser fram emot ett hektiskt, välfyllt år och satsar på att hamna topp tre både i Europa och i USA, säger Adam Flamholc.
Han kommer även att hjälpa kompisen, hockeytränaren, Mats Lusth en del i nybörjarserien i dragracing. Just nu är det dock full fokus på kvalet till Hockeyallsvenskan med sitt Kristianstad för Lusth.
–Jag fortsätter stötta honom. Det är en bra kompis.Och jag hoppas på ett lyckat hockeykval, säger Flamholc.
Gå till toppen