Vellinge

Fiskhuset i Skanör är sålt – och nye ägaren öppnar redan i sommar

Nu är det klart – Fiskhuset i Skanör är sålt och nye köparen tar över redan i sommar. "Livet förändras på ett par minuter, lite då och då", säger gamle ägaren Peter Wallin.

Peter Wallin räknar med att köpet blir klart i början av maj. Nu väntar parterna bara på att den nya detaljplanen för hamnen träder i kraft, innan kontraktet undertecknas rent officiellt.
Framöver satsar paret Wallin helt på egna fiskdisken i Toppengallerian, och kommer också att ha servering i den nya foodcourten som ska byggas under året.
– Det här blir lite av en nystart för oss också, säger Peter Wallin.
Läs mer:Fiskhuset i Skanör stänger – kanske för gott
Paret har arbetat i branschen de senaste tjugo åren. Affären i Skanörs hamn öppnade 2001 och Peter Wallin menar att det har känts lite trögt att vara den enda butiken som har året-runt-öppet i hamnen.
– Vi orkar inte med två ställen. Åren går och man blir inte yngre. Anledningen att vi stänger i Skanör är att ruljangsen har varit så ojämn – enormt mycket på sommaren och nästan ingenting på vintern, säger Peter Wallin.
– Nu börjar det finnas ett intresse av att ha öppet längre och mer med alla de nya krögarna. Men jag tycker det är lite sent för mig. Jag har stått där i så många säsonger och kämpat själv. Någon gång får man bestämma sig helt enkelt.
Två av de anställda i Skanör har följt med till den nya butiken.
– En annan sak som talar för Höllviken är att vi kommer att slippa ta in så mycket extrapersonal. Det har varit en del av den svåra biten i Skanör, att behålla anställda när det är som minst att göra, säger Peter Wallin.
Han berättar att de nya ägarna redan har börjat flytta in i lokalerna så smått, och kommer att renovera en del innan Fiskhuset nyöppnar i sommar.
– Nye köparen kommer att fortsätta i samma stuk – det är ett krav från kommunen. Och fiskaffären är ändå navet i hamnen.
Mer nyheter från Vellinge hittar du på Här i Vellinge.
Gå till toppen