Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Jättepublik väntas till skateboard-VM i maj

Skateparken i Kroksbäcksparken laddar för två intensiva tävlingsdagar i slutet av maj.

I fjor fick VM-deltävlingen i augusti. Även då i Kroksbäcksparken.Bild: AVDO BILKANOVIC
Då kommer en deltävling i skateboard-VM åter till Malmö, dessutom avgörs de öppna europeiska mästerskapen i samma veva. Förra året avgjordes VM-finalen på Kroksbäck.
EM äger rum den 26 maj och VM-deltävlingen den 27 maj. I fjor kom det sammanlagt över 20 000 besökare till VM-finaldagarna. Malmö stad har därför gjort förändringar i besöksområdet. Det kommer bland annat att finnas 3 500 läktarplatser. Men i år satsar kommunen särskilt på området utanför läktarna. Här ska man kunna ha picknick, åka på en tillfällig skateyta och se tävlingarna på en storbildsskärm.
Publikbild från när skateboard-VM hölls i Malmö den 20 augusti i fjor.Bild: AVDO BILKANOVIC
Liksom förra året är Malmöåkaren Oskar ”Oski” Rozenberg Hallberg direktkvalificerad till finalen. Kalle Berglind, en annan Malmöåkare, tävlar också i maj.
Men det är inte bara på Kroksbäck som skateboarden kommer att stå i fokus i slutet av maj. Malmö stad arrangerar nämligen samtidigt Skate Malmö på andra skateplatser i stan. Det evenemanget startar redan den 23 maj.
– Här flyttar vi fokus från tävlandet till sammankomsten. Alla ska med! Det kommer bli en helspäckad vecka, minst sagt, säger Gustav Svanborg Edén, Malmö stads skateboardsamordnare.
Gå till toppen