Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Jättepublik väntas till skateboard-VM i maj

Skateparken i Kroksbäcksparken laddar för två intensiva tävlingsdagar i slutet av maj.

I fjor fick VM-deltävlingen i augusti. Även då i Kroksbäcksparken.Bild: AVDO BILKANOVIC
Då kommer en deltävling i skateboard-VM åter till Malmö, dessutom avgörs de öppna europeiska mästerskapen i samma veva. Förra året avgjordes VM-finalen på Kroksbäck.
EM äger rum den 26 maj och VM-deltävlingen den 27 maj. I fjor kom det sammanlagt över 20 000 besökare till VM-finaldagarna. Malmö stad har därför gjort förändringar i besöksområdet. Det kommer bland annat att finnas 3 500 läktarplatser. Men i år satsar kommunen särskilt på området utanför läktarna. Här ska man kunna ha picknick, åka på en tillfällig skateyta och se tävlingarna på en storbildsskärm.
Publikbild från när skateboard-VM hölls i Malmö den 20 augusti i fjor.Bild: AVDO BILKANOVIC
Liksom förra året är Malmöåkaren Oskar ”Oski” Rozenberg Hallberg direktkvalificerad till finalen. Kalle Berglind, en annan Malmöåkare, tävlar också i maj.
Men det är inte bara på Kroksbäck som skateboarden kommer att stå i fokus i slutet av maj. Malmö stad arrangerar nämligen samtidigt Skate Malmö på andra skateplatser i stan. Det evenemanget startar redan den 23 maj.
– Här flyttar vi fokus från tävlandet till sammankomsten. Alla ska med! Det kommer bli en helspäckad vecka, minst sagt, säger Gustav Svanborg Edén, Malmö stads skateboardsamordnare.
Gå till toppen