Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Hårt påskgodis utan skånsk grisprodukt

Det är inte bara haren, lammet och kycklingarna som är viktiga för påsken. Även grisen spelar en betydande roll, utan den hade det blivit hårda karameller i påskägget.

Svensken sätter i sig runt 15 kilo godis per person och år. Mycket av det mjuka godiset innehåller gelatin, ett protein som utvinns ur svål i en fabrik i Skåne. Arkivbild.Bild: Fredrik Sandberg/TT
Rödgula, dragerade skumägg, jelly beans med fruktsmak, nappar och sura björnar. Ingrediensen som gör dem mjuka och sega är gelatin, en animalisk produkt med många användningsområden.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen