Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Kampen om presidentposten knivskarp

Emmanuel Macron ligger enligt en opinionsundersökning jämsidens med Nationella frontens Marine Le Pen. Arkivbild.Bild: Claude Paris/AP/TT
Med nio dagar kvar till det franska presidentvalet är kampen mellan kandidaterna knivskarp, enligt två nya opinionsundersökningar.
Mittenkandidaten Emmanuel Macron ligger enligt Ipsos-Sopra Steria jämsides med Nationella frontens Marine Le Pen på 22 procent. Vänsterkandidaten Jean-Luc Mélenchon hamnar på tredje plats med 20 procent av rösterna, följd av Republikanernas François Fillon på 19 procent.
Det talar – liksom de flesta andra mätningar – för en andra och avgörande omgång mellan Macron och Le Pen. En kamp som Macron skulle vinna med 63 procent av rösterna, enligt opinionsundersökningen.
En annan mätning som publicerades på fredagen placerar Le Pen i topp, med en ledning med en procentenhet före Macron. Enligt Opinionway skulle Fillon knipa tredjeplatsen, medan Mélenchon hamnar sist av de fyra huvudkandidaterna.
Gå till toppen