MFF

Pawel Cibicki höll show inför förbundskaptenen

MFF-anfallaren Pawel Cibicki höll stor show inför ögonen på förbundskaptenen Janne Andersson i Halmstad. – Han fick se några fina mål och det är alltid kul, sa tvåmålsskytten.

Pawel Cibicki firad matchhjälte mot Halmstad.
Pawel Cibicki är den hetaste anfallare i allsvenskans inledning.
När han gjorde två nya mål och en assist satt den svenska förbundskaptenen på läktaren och kunde imponeras av anfallarens vassa vårform.
Janne Andersson ville ta en närmare titt på honom redan på landslagets januariturné i vintras, men Pawel Cibicki valde då att stanna hemma eftersom han inte var helt återställd från sin skada.
– Vi är här och nu och sedan får vi se vad som händer längre fram, sa han när landslaget kom på tal efter hans fantastiska insats mot Halmstad där Malmö FF vann med 3–0.
När MFF tog säsongens andra seger i allsvenskan var det med Pawel Cibicki som segerregissör.
1–0 kom i 35:e minuten sedan matchens huvudperson klackat bollen vidare till Anders Christiansen som stötte in bollen.
– En anfallare ska ta ett avslut där, men jag tyckte att han hade ett bättre läge än mig. Och jag hörde att han var där, sa Pawel Cibicki som osjälviskt släppte bollen vidare.
Tre minuter senare stal han söndagsshowen när han möte Markus Rosenbergs inlägg med en bicicleta och utökade MFF:s ledning
– Jag tänkte inte så mycket. Det var det enda jag kunde göra med den bollen, sa han och menade att inlägget var lite för långt.
– Jag försökte få en bra träff och det fick jag. Ett rätt fint mål, tyckte han, men ville inte se det som årets mål ännu.
– Jag kanske gör något snyggare – man vet aldrig.
MFF hade i det läget kopplat ett järngrepp om matchen, men man hade fått stor hjälp av Halmstad som minuterna innan ledningsmålet dragit på sig en utvisning sedan Aboubakar Keita kapat Oscar Lewicki.
Malmö släppte sedan aldrig greppet och Pawel Cibicki skulle även kröna sin insats med ännu ett drömmål.
3–0 kom i 63:e minuten och Cibickis skott satt otagbart i krysset.
– Jag ska ligga nära "Mackan" och vet att det kan komma skarvar och att han tar mycket uppmärksamhet. Det kom en skarv och sedan var det bara att lägga in den, sa han och beskrev målet så enkelt som bara en spelare med stort självförtroende kan göra.
23-åringens utvecklingen de senaste 12 månaderna har gått spikrakt uppåt och den ser bara ut att fortsätta i samma riktning.
– Jag har alltid trott på mig som fotbollspelare. Får man lite förtroende utifrån så betyder det också mycket. Jag fick förtroende i Jönköping och nu visar Magnus Pehrsson att han också tror på mig. För mig känns det bra att kunna ge tillbaka.
Inledningsvis på säsongen spelade Jo Inge Berget på topp tillsammans med Markus Rosenberg, vilket petade ut Pawel Cibicki på kanten. Vad som händer när norrmannen blir spelklar igen funderar Pawel Cibicki inte så mycket på. Men han vet var han trivs bäst.
– Magnus [Pehrsson] vet att jag vill spela anfallare, men vi får vad som bli bäst. Jag spelar där han sätter mig. Han har bra fotbollsöga.
Läs alla artiklar om: Allsvenskan 2017: Halmstad-MFF
Gå till toppen