MFF

Är Cibicki och Rosenberg på väg att bilda ett klassiskt radarpar på topp?

Allsvenskan är fortsatt i sin linda, men visst ger MFF fler och fler intressanta svar på våra frågor, medan andra förmodade topplag - se AIK, Göteborg och Norrköping på måndagen, Östersund på söndagen - mest skapar nya undringar.
MFF:s anfallsspel i straffområdet har varit ett av de största frågetecknen, men mot Halmstad bjöds inte bara fina mål - det bjöds på finlir också. Det är alltid en extra krydda i en fotbollsmatch att se när det "klickar" mellan spelare och de tar löpningar för varandra.
Poängskörden pekar nu också mot rätt håll: Pawel Cibicki har tre mål och en assist, Markus Rosenberg ett mål och två assist.
De är på väg att hitta något tillsammans, ett embryo till något väldigt spännande börjar växa fram. En udda duo med stora likheter - målsinnet, vägen till framgång via utlåning, klubbhjärtat och den malmöitiska kaxigheten.
Markus Rosenberg hittade något extra stundtals med Magnus Eriksson - de blev också vänner bredvid planen. Halvåret med Isaac Kiese Thelin blev också något speciellt - mycket beroende på att de var en idealisk kombination, som varandras motsatser.
Ska vi vara ärliga har inte Rosenberg och Jo Inge Berget klickat riktigt på det sättet och i ett MFF där spelsystemet sakta formas om så tror jag att Berget kommer att aspirera på en annan roll - där det nu står spelare i kö.
Med boll kommer MFF oftast att spela med en trebackslinje, men den blir nog allt oftare så även utan boll: Lasse Nielsen, Franz Brorsson och Behrang Safari.
Framför den ett minimittfältsblock med en pånyttfödd Oscar Lewicki och en allt starkare Anders Christiansen.
Att Anton Tinnerholm far fram som ett jehu på högerkanten vet vi - Yoshimar Yotún börjar koppla greppet om platsen på andra sidan.
Kvar finns den högermittfältare som blivit en central "nummer tio". Vi har sett Erdal Rakip i rollen, vi har sett Magnus Wolff Eikrem hoppa in där. Mattias Svanberg kan ha en framtidsposition där - och det är precis den som Jo Inge Berget vill ha helst av allt.
Utvecklingen blir spännande. För samtidigt kan flera av de här spelarna ta andra positioner och givetvis är Berget förstavalet till det om Rosenberg eller Cibicki är ur spel.
Läs alla artiklar om: MFF 18 april
Gå till toppen