Inside Redhawks

Cristopher Nihlstorp skarvbiten i Malmö Redhawks målvaktspussel

Bild: BILDBYRÅN
Som läget ser ut för tillfället skulle det inte vara en chock, men väldigt förvånande om inte Oscar Alsenfelt och Malmö Redhawks snart kommer överens om en kontraktsförlängning.
Var står klubben då i målvaktsfrågan? Cristopher Nihlstorp har kontrakt. Panterns Tex Williamsson är klar, men inte officiellt presenterad.
Med Alsenfelt i mixen finns en rad angenäma problem. När innevarande säsong startade var Cristopher Nihlstorp etta och Oscar Alsenfelt tvåa i rangordningen. Mest beroende på att den sistnämnde kom från en skadefylld säsong som avslutades med en höftoperation. Snabbt var rankingen emellertid omkastad och Alsenfelt tog förstespaden och behöll den över slutspelet.
Till hösten är Alsenfelt målvaktsetta från start, men vi kan bara spekulera om hans position är ohotad.
Läget är annorlunda. Han slår inte ur underläge. Han ska förvalta och förädla sin guldsits. Det är också en utmaning.
En sak är i alla fall klar: med Alsenfelt och Nihlstorp får Redhawks ett av SHL:s dyraste målvaktspar även kommande säsong. Och kanske det bästa.
Vad händer med Tex Williamsson? En rad tänkbara scenarier finns. Vill Nihlstorp tillbringa ytterligare en säsong där han riskerar vara målvaktstvåa med rätt att konkurrera? Eller vill han söka lyckan någon annanstans?
Då är förstås Tex Williamsson med i bilden för Redhawks. Annars blir Williamsson utlånad till Pantern – eller någon annan klubb.
Skarvbiten i Redhawks målvaktspussel är Cristopher Nihlstorp.
Vi kan inte heller utesluta att Redhawks vill hitta en annan utväg – och inte sitta med en dyr målvaktslösning. Det kan gå ut över Nihlstorp. Sportchefen och vd:n Patrik Sylvegård har i alla fall inte råd att tacka nej till Alsenfelt om denne vill stanna. Ur marknadsföringssynpunkt skulle det vara snudd på förödande att nobba en hemmakille som nyligen blivit utsedd till SHL:s bäste målvakt.
Vad som kan göra det ännu mer komplicerat är om Jonas Gunnarsson återvänder till Sverige från Nordamerika och pekar på att SHL-kontraktet med Redhawks ska gälla. Men i rådande situation tror jag att Gunnarsson söker andra vägar. Fast osvuret är bäst.
Gå till toppen