MFF

MFF-talangen om comebacken: "Det var riktigt jävla underbart"

Åtta månader och nio dagar efter korsbandsoperationen var MFF- och TFF-mittfältaren Erik Andersson redo för comeback. – Det var riktigt jävla underbart, sammanfattade han kort och koncist 45 minuter i U21-serien.

Erik Andersson spelade 45 minuter mot IFK GöteborgBild: Max Wiman
Den snart 20-årige mittfältaren skadade sig på en träning med TFF i början på augusti i fjor. Mot IFK Göteborg var han tillbaka i ruskvädret på Heleneholms idrottsplats.
– Det har varit några jobbiga månader, erkände han. Jobbigast var nog perioden när jag fick börja springa. Jag var ute på planen och såg alla springa runt med bollen medan jag körde några tråkiga löpningar vid sidan.
Att vara tillbaka efter drygt åtta månader, får ändå anses som snabbt.
– Jag hade hoppats att det skulle gå snabbare. Men det har gått i en bra takt. Vi har tagit det lugnt och jag har inte fått några bakslag än så länge.
Erik Andersson tog för sig ganska bra och slog en hel del fina passningar under sina 45 minuter.
– Det ska gå mycket bättre, men det var kul att vara med. Jag ville ha några minuter till. Men Ben (Rosen, fystränaren) sa nej, vi hade bestämt 45.
Någon rädsla har han inte för sitt opererade knä.
– Man kan inte springa runt och vara rädd. Det känns hur stabilt som helst och jag har inte ont, känner aldrig av det. Jag har fullt förtroende för knät. Det känns som det var före skadan.
Erik Andersson är även i år utlånad till TFF på en tvåvägsöverenskommelse. Det innebär att han får spela för båda klubbarna i svenska seriesystemet, men får inte spela för MFF i Europaspsle enligt Uefas regelverk.
Huvudplanen är att han ska få speltid i Superettan med TFF:
– Men tanken är att jag börjar spela här i MFF och får minuter i U21 innan jag går över och konkurrerar i TFF. Malmö vill ha mig nära nu i början. Hålla koll på mig om något händer.
Matchen i sig blev märklig. Göteborgs David Boo Wiklander åkte på en frilägesutivsning mot Pavle Vagic i första minuten.
– Det har jag aldrig varit med om. Även om det var skönt att göra mål direkt, var det lite tråkigt för matchen, erkände Erik Andersson.
Straffen satte Tobias Sana och han gjorde även 2-0 innan i tur och ordning Pavle Vagic, Felipe Carvalho och Alexander Jeremejeff nätade. MFF vann följaktligen med 5-0, men dagens store vinnare var Erik Andersson.
Läs alla artiklar om: Erik Anderssons comeback
Gå till toppen