Staffanstorp

Sju cyklar stulna samma natt – på olika platser

Tillfälligheter eller någon som var på stöldturné. Natten till påskdagen stals sju cyklar i Staffanstorp, från olika adresser. En familj blev av med tre cyklar.

Vid 19-tiden på påskafton ställde ägaren sin cykel vid en busshållplats på Lundavägen. När den skulle hämtas på söndagsmorgonen var hojen borta.
– Det här var en damcykel av märket Monark Karin. Det är rätt vanligt att de stjäls, säger kommunpolis Michael Rydberg.
Under natten stals också en damcykel på Malmövägen. Och en på Tegelbruksvägen. Och en herrcykel vid en busshållplats på Industrivägen.
– Det är alltid en risk att ställa cyklar på tåg- och busshållplatser över natten, om man inte verkligen försäkrar sig om att man förankrat dem väl, säger Michael Rydberg.
På Drottningvägen försvann tre damcyklar på en gång, från en tomt.
– Någon tog tre av familjens cyklar. Familjen var till och med hemma när det hände.
Den drabbade familjen heter Ljungberg, och pappa Jonas Ljungberg berättar att cyklarna tillsammans kostat 17 000 kronor.
– Vi köpte dem för ganska exakt tre år sedan, säger han.
Cyklarna var låsta och stod parkerade bara någon meter från både fönster och ytterdörr, och väl synliga även från grannarnas hus.
– Det är jävligt vågligt att ta dem. Iskallt.
Familjens 14-åriga dotter var mycket fäst vid sin cykel, som hon själv valt ut. Och 11-åriga sonen är nu orolig för att hans två cyklar också ska försvinna.
– Han känner stort obehag. Det är tråkigt när folk inte låter saker vara, säger Jonas Ljungberg.
Generellt sett stjäls betydligt fler damcyklar än herrcyklar, enligt Michael Rydberg.
– Vi vet att nyare damcyklar är väldigt utsatta. Jag kan tänka mig att det är för att damcyklar används av både män och kvinnor.
Vill du läsa fler nyheter från Staffanstorps kommun? Gilla "Här i Staffanstorp" på Facebook.
Gå till toppen