Kävlinge

Ettårige Lexus ”stoppades” i fordonskontroll

Polisen i Kävlinge, Burlöv, Lomma och Staffanstorp har publicerat en riktig likeraket på sin gemensamma Facebooksida där de ”stoppar” ettårige Lexus i hans lilla Audi Q7.

Familjen var ute och gick en promenad hemma i Furulund, berättar Lexus mamma Maria Hagström.
Det var strax efter attentatet i Stockholm, och polisen patrullerade i området i trygghetsskapande syfte. Polismännen Simon och Peter visade upp blåljusen för Lexus och hans kusin.
– Sen körde de iväg igen och så kom de tillbaka och frågade om de fick ta en bild på Lexus när han blev tagen i en ”kontroll”, berättar Maria Hagström.
Simon är den polisman som syns på bilden. Han och kollegan Peter sköter Facebooksidan, och tyckte att det vore roligt med en bild på ett ”fordonsstopp”.
– Han ser lite skeptisk ut till ingripandet, säger Simon.
Lexus är 1,5 år gammal och förstår själv inte hur stor spridning bilden har fått, men Maria Hagström berättar att han tyckte själva händelsen var rolig. Poliserna blev själva något tagna på sängen av bildens popularitet.
– Bilden blev ju väldigt bra, men vi trodde inte att det skulle bli så stor spridning på inlägget. Men vi tyckte själva att det var roligt just att han hette Lexus och körde en Audi, säger Simon.
Gå till toppen