Sverige

Man anhållen för misstänkt människorov – kom in frivilligt på polisstation i nordvästra Skåne

En 38-årig man har anhållits som misstänkt för människorov efter gårdagens larm om att en flicka förts bort från sin skola i Karlskrona. Han kom själv in till en polisstation i nordvästra Skåne, men nekar till brott.

Flickan hittades på en toalett ombord på ett tåg i Landskrona efter ett stort polisiärt sökpådrag. Nu försöker polisen ta reda på vad som egentligen hänt henne. Arkivbild.Bild: Emil Langvad/TT
En 38-årig man är anhållen på sannolika skäl misstänkt för människorov då en flicka i 15-årsåldern försvann från sin skola i Karlskrona under gårdagen.
– Han kom in frivilligt till en polisstation i nordvästra Skåne, vilken staden är vill jag inte säga av hänsyn till utredningen, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel.
Ytterligare en man som polisen beskriver som intressant för utredningen är på fri fot. Robert Loeffel understryker att det fortfarande finns många frågetecken att utreda kring händelsen. Han kan inte gå in på om flickan och den anhållne 38-åringen känner varandra sedan tidigare.
– Han nekar till brott i det inledande förhöret, säger Robert Loeffel.
Flickan, som är i 15-årsåldern, hittades efter en stor polisinsats i går på en tågtoalett i Landskrona.
– Vi har ingen klar bild av vad som hänt, det är det vi försöker bilda oss en uppfattning om, säger kriminalinspektör Jörgen Johansson vid polisen i Karlskrona till TT.
Enligt anmälan från hennes anhöriga hämtades hon vid sin skola vid 11-tiden i går av två män, som försvann iväg med henne i bil.
– Det är det vi försöker ta reda på om det stämmer eller inte, säger Jörgen Jonson.
När flickan hittats på den låsta tågtoaletten vid 17-tiden återfördes hon till Karlskrona och förhördes av polis.
– Hon var givetvis trött och skärrad. I övrigt mådde hon fysiskt bra, säger Jörgen Jonson.
Det finns ingen diskrepans mellan flickans berättelse och det som anhöriga anmält. I nuläget finns inga misstankar om att hon utsatts för någon annan typ av brott, enligt Jonson.
Läs alla artiklar om: Misstänkt människorov i Karlskrona
Gå till toppen