Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Lund

Nyöppnad restaurang i Södra Sandby

Catering, matbutik och nu restaurang i Kulturhuset Tryckets lokaler i Byahuset. - Vi gillar utmaningar, säger Jenny Linnér om sin och maken Axel Linnérs satsning.

Jenny Linnér driver Linnérs mat i Byahuset i Södra Sandby tillsammans med maken Axel.Bild: Ingemar D Kristiansen
I tio år har de drivit en cateringverksamhet vid industriområdet Vinkelhaken i Södra Sandby. Cateringen kompletterades med en matbutik med färdiglagade rätter för några år sedan.Jenny och Axel Linnér hade med andra ord fullt upp.
– Då ringde Byahusets vänner och frågade om vi inte ville starta en restaurang i Kulturhuset, berättar Jenny Linnér.
Många av de boende pendlar till Lund eller Malmö och därför var första tanken: Vem går ut och äter mitt på dagen i Södra Sandby?
– Men sedan tänkte vi på alla företagare som finns här. För dem kan det vara skönt att lämna jobbet och gå ut och äta mitt på dagen.
Så makarna nappade på idén. Inredningen i Tryckets lokal med böcker och varma mattor fick vara kvar men köket byggdes om till ett riktigt tillagningskök så att dagens rätt, veckans soppa eller veckans vegetariska kan tillagas på det sätt som de vill. Både Jenny och Axel Linnér har gedigen kockerfarenhet, bland annat från Bantorget 9 i Lund som de drev under några år.
- Vi har jobbat som kockar sedan vi var 17 år. Kockyrket är så kul eftersom man aldrig blir färdig, säger Jenny Linnér.
Sandbyborna är glada över att ha fått en lunchrestaurang i byn. Linnérs mat besöks inte bara av byns företagare utan även av föräldralediga och pensionärer som vill smaka gammaldags gedigen mat med nya smaker.
Första söndagen i månaden, när kulturföreningen bjudit in musiker eller konstnärer, dukas det upp till brunch.
– Vi har inte skyltat om att vi finns här, vi har helt enkelt inte hunnit och vi lägger hellre kraften på att presentera maten på tallriken på ett bra sätt. Men det har kommit gäster ändå, säger Jenny Linnér.
Gå till toppen