FCR

Sundhage svarar på kritiken: ”Han får gärna ringa mig”

FCR-stjärnan Lotta Schelin är fortfarande märkt av hårt matchande i landslaget. FC Rosengårds tränare Jack Majgaard Jensen riktar skarp kritik mot förbundskapten Pia Sundhage och menar att Sundhage sällan lyssnat på klubbarna. Själv tar Pia Sundhage inte till sig av kritiken.

Damlandslags förbundskapten Pia Sundhage står på sig mot kritiken från FC Rosengårds tränare Jack Majgaard Jensen.Bild: PETTER ARVIDSON
Pia Sundhage ska leda det svenska landslaget i sommarens EM. Det blir hennes sista mästerskap som förbundskapten för det svenska landslaget.
På det senaste lägret i Trelleborg kallade hon de spelare som hon ansåg vara korrekta - däribland FC Rosengårds Lotta Schelin som hade dragits med en skada. En skada som hon ådrog sig i hemmamötet mot FC Barcelona i Champions League-kvartsfinalen.
FC Rosengårds tränare Jack Majgaard Jensen är kritisk till uttagningen av Schelin och härleder hennes försäsongsskador bland annat till den hårda matchning i Algarve cup. Lotta Schelin startade fyra matcher på åtta dagar.
– Allt startade med hur hon matchades då och därefter började problematiken för henne, säger han till Sydsvenskan och förklarar hur han anser att spelschemat som landslaget hade skulle ses som omänskligt för herrspelare.
Sportbladet har pratat med förbundskapten Pia Sundhage och när hon får höra kritiken står hon på sig.
– Han får gärna ringa mig. Vi pratade med deras sportchef Therese Sjögran och vårt medicinska team hade kontakt med deras. Det blev en medicinsk fråga och de som kan sina saker om bakre lårmuskler sa ja, säger Pia Sundhage till Sportbladet.
Jack Majgaard Jensen tycker också att Lotta Schelin stod still i sin återhämtning under de tio dagarna som hon var med landslaget. En uppfattning som Pia Sundhage inte delar med Majgaard Jensen.
– Jag såg på träningen att hon blev bättre, säger Sundhage.
Majgaard Jensen hävdar att Pia Sundhage som har ett utgående kontrakt inte bryr sig om att vårda kontakten med klubbarna längre.
Något som Pia Sundhage, enligt Sportbladet, inte har några kommentarer till.
Trots att Lotta Schelin endast spelade tio minuter i den allsvenska premiären mot Kvarnsveden och sannolikt inte startar mot Djurgården i kväll står Pia Sundhage på sig och tycker inte att Jack Majgaard Jensen har en poäng i sin kritik.
– Han har inte sett vår rehabilitering så nej, jag tycker inte det, säger hon till Sportbladet.
Läs alla artiklar om: FCR-tränarens kritik
Gå till toppen