Inside Redhawks

Patrik Sylvegård om Joakim Ryan: ”Det hade varit en perfekt back för oss”

Onekligen hade det varit en rolig värvning. Sonen till Sveriges bästa kvinnliga tennisspelare genom tiderna. Malmö Redhawks Patrik Sylvegård bekräftar att kontakter är tagna med Joakim Ryan-lägret.

Patrik Sylvegård vill ha påfyllning på backsidan. Lilla bilden uppe till höger: Joakim Ryan med mamma Catarina Lindqvist 2003. Lilla bilden nere till höger: Catarina Lindqvist i OS 1992.Bild: BILDBYRÅN SYDSVENSKAN
– Det finns ett intresse. Vi har haft en dialog med ”Jockes” agenter. Och Jocke vet om intresset från Malmö, säger Patrik Sylvegård, vd och sportchef.
Den 23-årige backen har haft en utmärkt säsong i AHL-laget San Jose Barracuda med 49 poäng (10+39).
– Han spelar alldeles för bra och blir säkert erbjuden ett [nytt] NHL-avtal, men det finns kanske en liten chans. Man vet aldrig, säger Patrik Sylvegård.
Joakim Ryan tillbringade en hel del av sina ungdomsår i Malmö Redhawks. Han har spelat ihop med Patrik Sylvegårds Emil, som är i Linköping nu.
– Joakim var i Sverige tills han var fjorton-femton år. En duktig och placeringssäker back. Han har ett bra förstapass och är vass i powerplay. Det hade varit en perfekt back för oss, säger Patrik Sylvegård.
Ett långskott, men ett spännande sådant...
– Ja, mycket. Det hade varit en rolig back. På sätt och vis är han Malmöfostrad, säger Patrik Sylvegård.
Joakim Ryan och tennis? Jo, hockeybackens mamma är Catarina Lindqvist från Höllviken. Hon var som bäst rankad tia i världen 1985. Bästa meriten? Semifinalen i Wimbledon 1989.
Gå till toppen