Sport

Axnér besviken: Vi har lite handbromsen i

Iskall i Ystad, glödhet i Lund. Gamla stjärnan Kim Andersson sprattlade till och såg till att Lugi missade sin matchboll. – Man gick väl på hundratjugo procent i stället för nittionio, sa han.

Gamla stjärnan Kim Andersson öste in tio mål jämfört med ett i förra matchen.
2–0 i matcher och en småputtrig första halvlek, där Lugi ett tag hade ledningen med tre bollar och gick till pausvila med 13–12 trots en hel drös tekniska fel.
Det kändes som om Lundalaget skulle säkra den där semifinalplatsen i tre raka och kanske smög sig den känslan in hos de vinröda spelarna också.
En falsk säkerhet.
– Kanske hade vi förväntat oss att de skulle ge upp lättare eller vara mer knäckta än vad de var, funderade Lugitränaren Tomas Axnér.
I stället reste sig YIF anförda av Kim Andersson och förlängde sin säsong efter en ny kvartsfinalrysare.
Nu med Ystad som segrare med 27–26 och med Kim Andersson som planens vassaste spelare med sina tio mål.
– Är det någon som är förvånad? Kim Andersson är fortfarande Sveriges bästa högernia och en av världens bästa handbollsspelare, sa Tomas Axnér.
– Vi var inställda på att han skulle gå mer på avslut i dag och han är grym när han får träff. Det hade vi såklart problem med. Men jag tycker ändå inte att det är det som avgör. Vi visste att de har den kapaciteten. Vi har lite handbromsen i.
Kim Andersson var så trött att han knappt orkade fira med laget efter matchen.
Den 34-årige stjärnan var inte bara glödhet framåt, utan slet också i försvaret och dirigerade sitt lag.
I match två hemma i Ystad, där Lugi vann efter två förlängningar, började han missa tidigt och satte sedan bara ett betydelselöst mål när Lugi kopplat grepp i förlängningen.
Som den yrkesman han är hade Kim Andersson kollat igenom matchen fyra gånger och sett hur han gång på gång blockats av Lugis väldige mittsexa Jacob Wickman Modigh.
– Han är jäkligt duktig i försvar när man kommer rakt mot honom, men när vi får lite sidledsförflyttning på deras försvar så väger det över till vår fördel, konstaterade Kim Andersson.
Det utnyttjades fullt ut i match tre med Kim Andersson som skarp avslutare gång på gång.
– Så här skulle man ha varit hela tiden. Starten jag fick här i första matchen var bra för egen del, sedan hade jag det jäkligt tungt i match två. Samtidigt kan man inte lägga sig ner och dö, det är de här matcherna som är roliga, sa Kim Andersson.
– Jag känner själv att man är där på hundratjugo procent i stället för kanske nittionio som i de andra två matcherna, nu när man vet att säsongen kan ta slut.
I stället väntar en match fyra hemma i Ystad arena på måndag kväll.
– Vi gör fortfarande många tekniska fel, kan vi få bort dem kan vi bli ännu skarpare. Så hoppas jag också att vi kan ta med oss den här känslan vi har nu, sa Kim Andersson.

26–27 (13–12)

Lugi leder med 2–1 i matcher
Läs alla artiklar om: Handboll: Kvartsfinal 3
Gå till toppen