Inside Redhawks

Bryggman – en man både för Pantern och Redhawks

Lars Bryggman i Redhawks respektive Panterns dress.Bild: BILDBYRÅN
Ett tecken på att samarbetet är gott mellan Malmö Redhawks och Pantern? Ja, så kan man tolka det faktum att Lars Bryggman har förlängt sitt kontrakt med den allsvenska Malmöföreningen istället för att direkt skriva på för SHL-klubben i stan.
Lars Bryggman lånades in till Malmö Redhawks från Pantern under den gångna säsongen. Den kraftfulle forwarden gjorde tretton poäng (5+8) på 29 SHL-matcher i grundserien.
I utgångsläget inför kommande seriestart är han formellt en Panternspelare, men han lär få alla möjligheter att slå sig in i Redhawks trupp.
Och vad jag förstår så kan Malmö Redhawks, enligt avtalet mellan ligorna, plocka över Lars Bryggman och göra honom till ”sin” spelare innan den 15 juli. Om klubben så önskar.
Men skulle Redhawks få napp på alla utkastade krokar, låt säga att helt plötsligt någon malmöitisk NHL-spelare vill vända hemåt, då har klubben inte några formella skyldigheter gentemot Lars Bryggman.
Tittar vi på Bryggmans tid i Redhawks så rivstartade han, men formkurvan planade ut och han var poänglös i slutspelet.
Men var spelar han då?
Om inte något oförutsett händer tror jag att Lars Bryggman är en stark kandidat till att tillbringa den största delen av säsongen i Redhawks. Men ni vet vad jag bruka skriva: osvuret är bäst.
Pantern har också gjort klart med Anders Grönlund. En 28-årig back bördig från Piteå och som närmast kommer från norska Lillehammer, där han gjorde 36 poäng (7+29) på 45 matcher.
Kontraktet med Grönlund är på två år, uppger Pantern i ett pressmeddelande.
Gå till toppen