MFF

Pawel Cibicki om att U21-kaptenen Håkan Ericson fick gå: ”Jävla konstigt beslut”

MFF-anfallaren Pawel Cibicki är kritisk till att förbundskaptenen Håkan Ericson inte får fortsätta med U21-landslaget efter EM. – Det är ett jävla konstigt beslut att man inte förlänger med honom, säger han i MFF-podden.

Håkan Ericson fick inte fortsätta som U21-kapten. Konstigt tycker Pawel Cibicki i nya avsnittet av MFF-podden.Bild: PETTER ARVIDSON
Håkan Ericson tog Sverige till ett sensationellt guld i senaste U21-EM. Och det var en liten knall att den nya upplagan kvalade in till EM i sommar. Men förbundet har redan sagt att Ericson gjort sitt och gamle VM-hjälten från 1994, Roland Nilsson, tar över.
– Håkan betyder otroligt mycket. Se vad han gjorde i förra EM. Han är en bra tränare, hans statistik talar för sig själv.
Vad är det då som är Håkan Ericsons styrka?
– Det kommer nya spelare hela tiden, som du ska forma till ett lag som vinner. Och det gör han. Det är ett konstigt beslut från förbundet. Det är kanske något vi inte vet, men det är konstigt.
För Cibicki blir det ett väldigt speciellt EM hur som helst. Sverige möter Slovakien, England - och Polen. I Polen.
Och det är bara något år sedan Pawel Cibicki valde det svenska landslaget före det polska. Han har dubbla medborgarskap.
– Det är lite speciellt och supportrarna kan vara rät hetsiga. Tror det blir okej, men inte hundra. jag kommer nog att få höra något. Men de måste förstå mig också, jag måste se till vilket som var bäst för mig själv.
Hur var trycket på dig från familj och vänner innan du valde Sverige?
– Pappa var på att jag skulle välja Polen. Men efter att jag tog Sverige var det inga problem - "jag stöttar dig i allt" sa han.
Chanserna i EM?
– Vi är regerande mästare, men inte favorittippade. Vi är underdogs, men folk har respekt för oss. Vi får ta en match i taget.
Hör hela podden med Pawel Cibicki här:
Läs alla artiklar om: MFF-podden: Avsnitt 116
Gå till toppen