MFF

Cibicki hyllar Rosenberg: ”Den största spelaren i Sverige”

Pawel Cibicki är namnet på allas läppar - då passar han på att hylla sin anfallskollega Markus Rosenberg i stället. ”Han är den största spelaren i Sverige helt enkelt. Han tar så mycket uppvaktning i allsvenskan, två-tre spelare håller koll på honom hela tiden”, säger Pawel Cibicki i MFF-podden.

Pawel Cibicki hyllar sin anfallskollega Markus Rosenberg i det senaste avsnittet av MFF-podden.Bild: PETTER ARVIDSON
Två drömmål i Halmstad senast och en assist dessutom, 23-åringen stormar fram i allsvenskan, men betonar när han gästar Sydsvenskans MFF-podden Markus Rosenbergs betydelse.
– Ligger du bara nära honom hela tiden, så vet du att förr eller senare kommer framspelningen. Jobbar du hårt framför honom, så kommer bollarna.
Pawel Cibicki pratar också med minst lika stor värme om Rosenbergs mål mot Sundsvall som sina egna mot Halmstad.
Yoshimar Yotún slog ju en djupledsboll på Markus Rosenberg som tog ner bollen och sköt i en rörelse.
– Det målet är en annan nivå. Det hör inte hemma i allsvenskan. Att man kommer upp med benet så högt och sen avslutar - det är bara en annan nivå. Hela målet är det, för "Yoshi" visar en fantastisk speluppfattning.
Sedan Jo Inge Berget skadats har Rosenberg&Cibicki konsekvent bildat anfallsduo i allsvenska upptakten.
– Vårt samarbete blir bara bättre och bättre. Det känns bra och jag hoppas vi får fler matcher och inte blir flyttad någonstans, så vi kan spela in oss ännu mer. Men det är förstås upp till tränaren hur han vill ha spelarna, men det här känns bra och jag hoppas det fortsätter så här.
Här hela podden med Pawel Cibicki här:
Pawel Cibicki säger i MFF-podden att han och Rosenberg börjat känna varandra redan under försäsongen och att det funkat även i de matcher när han spelat på kanten.
Faktum är att de bådas spelstil inte är helt olika.
– Det är en av faktorerna. Kanske inte helt samma, men någorlunda. Det underlättar. Vi kan båda gå på djupet eller ta emot boll. Vi kan variera och då får backarna problem. Sen är han bättre target än jag. Men jag får försöka någon gång.
Och han fnyser åt de som gnäller på att målet mot Sundsvall faktiskt är Rosenbergs enda så här långt.
– En sån spelare ska du aldrig underskatta. Om han inte gör mål, så gör han assist. Han gör alltid mycket poäng. Alla försvar håller koll på honom i första hand, de vet hur giftig han är, och det underlättar för oss andra.
Läs mer:TV: Vilka fullträffar, vilket mål är snyggast från omgång tre – rösta här!
Samtidigt erkänner Cibicki i MFF-podden att han sett om sina mål några gånger från Halmstadmatchen. Framför allt bicykletan...
– Det var faktiskt ett fint mål, lite speciellt. Man gör inte sånt mål varje gång - det kommer lite då och då...
Läs alla artiklar om: MFF-podden: Avsnitt 116
Gå till toppen