Åsikter

Läsartext: Hur kan man dela ut offentliga bidrag till sekter?

Delar av det saudiska kungahuset ber i Riyad i samband med högtiden id al-fitr vid slutet av fastemånaden ramadan. Wahhabismen är den saudiska statsreligionen och har med sin stränga lagstiftning inspirerat ett flertal islamistiska extremiströrelser. Saudiarabien har vid flera tillfällen tagit avstånd från de våldsamma terrororganisationerna.Bild: Hassan Ammar
Hur kan man lära ut att hålla fast sin fru hemma?
Att en kvinna inte får ha på sig parfym och att det endast är tillåtet om kvinnan ska gå på fest – men då får hon inte spruta på sig parfym förrän hon är på festen?
Kvinnan får inte skoja?
Om en tolvårig flicka inte bär slöja så hamnar hon i helvetet?
Och fler uttalanden finns men vi stannar där. Hur kan man dela ut bidrag till föreningar som egentligen är sekter och bjuder in wahhabiter som lär ut denna ideologi?
Det är exakt samma lärdomar som är tillåtna i Saudiarabien och som IS, al-Shabab, Boko Haram och al-Qaida tillämpar!
Detta är terrorismens och förtryckets motor, och den hör inte hemma här i Sverige.
När jag var yngre och besökte moskén några gånger i veckan så lärde man sig att man ska hjälpa äldre om de inte kunde bära sina matkassar, man lärde sig att inte lura staten på bidrag, man lärde sig att din andra förälder är din lärare i skolan och så som man respekterar sina egna föräldrar så ska man respektera sin lärare.
Jag minns även när en lärd sa till oss som unga, när vi fick körkort, att det inte är tillåtet att bryta mot någon lag i landet vi är bosatta i och till och med att köra mot rött ljus är en synd för man ska respektera lagarna i landet man bor i, och idag är vi i Sverige.
Vill ni ha dessa regler så varför bor ni här? Det är exakt ni som har gett många en helt fel bild om islam! Och ännu värre: exakt ni som får SD att växa! Er förening representerar inte min islam, så nästa gång ni vill uttala er så gör det i wahhabismens namn och inte islams!
Idag så har dessa tagit över rampljuset inom religionen med stöd av skattepengar från staten. Det är sådana typer som har hjärntvättat ungdomarna i Sverige att åka ner till Irak och Syrien för att hjälpa sina ’’bröder’’ att kriga! Hur länge ska vi vänta på att detta ska få ett slut? Ska vi behöva offra våra liv i ett terrorattentat för att lagarna ska ändras?
Jag har inget emot religoner och är själv muslim, men är helt och hållet emot sådana handlingar oavsett vem det är som utför dem.
Och till alla lärda inom alla religioner – islam, kristendom, judendom eller vilken religion som helst – ni borde lägga fokus på alla ungdomar vi förlorar genom att de dödar varandra. Prata om vad det innebär att ta någons liv så att vi åtminstone kan få stopp på mördandet!
Behandla andra så som du själv vill bli behandlad.

Hassan Alsh

Tvåbarnspappa från Malmö, född och uppvuxen i Rosengård i Malmö.
Läs mer:Vi vill ha din åsikt – så här gör du
Gå till toppen