Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Handboll

Kvick blir ersättare till Malmös klubbikon

Det blir den 26-årige mittsexan Mattias Kvick som ersätter veteranen Mirsad Pecikoza, som lämnar HK Malmö efter säsongen.

Mattias Kvick.Bild: CHRISTIAN ÖRNBERG
Mattias Kvick, som gjorde en mycket stark säsong i liganykomlingen IFK Ystad, presenterades alldeles innan torsdagens kvartsfinal mot Alingsås.
– Vi har haft ögonen på honom länge och han blir viktig när HK Malmö bygger för framtiden. Han har de kvaliteter som vi sökt när vi ska fortsätta vår utveckling, sa klubbens ordförande Jörgen Rasmusson som nu presenterat sitt första nyförvärv till nästa säsong.
Mattias Kvick var ett utropstecken i ett IFK Ystad som slutade sist i handbollsligan och degraderades. Med sina 99 mål stack han ut och väckte intresse hos flera konkurrenter.
– Så var det, men jag fastnade för Malmö. De har gett ett proffsigt intryck och det känns att man vill något, sa nyförvärvet som kom till Ystad från Cyrus för tre år sedan men bara har rutin från en säsong i handbollsligan.
Han beskriver sig själv som en rörlig mittsexa som är duktig på att skaffa utrymme åt både till sig själv och niometersspelarna.
Trots att Stian Tönnesen liksom Kvick är Ystadsbo har de inte sprungit på varandra på hemmaplan.
– Min bild av honom är att det är en mycket kunnig tränare och det här året tycker jag att han har fått ihop det bra med Malmö. Det ska bli intressant att få jobba med honom.
Mattias Kvick blir en direkt ersättare för Mirsad Pecikoza som lämnar efter säsongen.
– Min förhoppning är att bli lika bra som honom. Jag ser det som en stor utmaning att fylla luckan efter honom.
Jörgen Rasmusson beskrev Mirsad Pecikoza, med nio säsonger i klubben, som en klubbikon och förklarade att det var tufft att inte ge honom ett nytt kontrakt.
– Jag tänker på Bengan Boys. Det är alltid svårt när man ska påbörja en föryngring. Med det här nyförvärvet ser jag det som att vi bygger för framtiden.
Gå till toppen