Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Nöje

"Let's dance" hjälpte Ellen genom krisen

Ellen Bergström gör succé i "Let's dance". Samtidigt har hon gått igenom en tuff tid privat. – Det har hänt väldigt mycket turbulenta grejer, säger hon.

"Jag känner verkligen att jag har vuxit som människa", säger Ellen Bergström om sitt "Let's dance"-äventyr.Bild: Fredrik Sandberg/TT
I samband med att årets "Let's dance"-deltagare presenterades var skådespelaren och radioprofilen Ellen Bergström mitt i ett smärtsamt uppbrott.
– Jag var tvungen att lämna mitt livs stora kärlek, berättar hon.
När hon egentligen mest ville dra täcket över huvudet var dagarna plötsligt fulla med dansrepetitioner. Men det som kändes jobbigt blev snabbt något positivt.
– Det känns som att jag har kunnat bearbeta det på ett bra sätt, inte bara ligga hemma och gråta. Jag har ju varit tvungen att ta mig upp ur sängen, gå till danslokalen och prestera, säger Ellen Bergström.
– Dans har ju också en väldigt positiv effekt på kroppen. Man tänker inte på något annat när man dansar, man får endorfiner för att man rör på sig och när man sätter ett steg som man inte har gjort förut så får man en adrenalinkick.
I det första av förra veckans två "Let's dance"-avsnitt valde hon att berätta om den turbulenta tiden. Det var smärtsamt – men samtidigt släppte den nervositet hon tampats med under hela säsongen.
– I stället för att fokusera på att vara nervös så fokuserade jag på att inte börja gråta, berättar Ellen Bergström.
Då presterade hon och danspartnern Jonathan Näslund sin bästa dans hittills och belönades med "Let's dance"-säsongens första tiopoängare från juryn. Även under påskhelgens andra avsnitt dansade Ellen Bergström och Jonathan Näslund på hög nivå.
I veckans "Let's dance" ska de nu följa upp poängsuccén med två danser inspirerade av filmer – "Bridget Jones dagbok" och "Aladdin".
– Det är fortfarande grejer som inte sitter, det är svårt att lära sig två koreografier. Men jag känner mig relativt lugn, säger Ellen Bergström.
Endast fem par återstår i tävlingen och finalen ligger bara tre veckor borta. Den vill dock Ellen Bergström helst inte tänka på ännu.
– Jag är typ rädd för att hamna i final, jag tänker bara att jag kommer att vara så himla nervös om jag ska stå där. Jag är inte direkt som Anja som siktar på final. Jag är livrädd, säger hon.
"Let's dance" sänds i TV4 på fredag klockan 20.00.
Fakta

Veckans danser

1. Jesper Blomqvist och Malin Watson (quickstep)

Telefonröster: 099-414 01, sms-röster: Jesper till 72 400

2. Stina Wollter och Tobias Bader (samba)

Telefonröster: 099-414 02, sms-röster: Stina till 72 400

3. Anders Öfvergård och Cecilia Ehrling Danemark (american smooth)

Telefonröster: 099-414 03, sms-röster: Anders till 72 400

4. Anja Pärson och Calle Sterner (rumba)

Telefonröster: 099-414 04, sms-röster: Anja till 72 400

5. Ellen Bergström och Jonathan Näslund (american smooth)

Telefonröster: 099-414 05, sms-röster: Ellen till 72 400

Dessutom blir det ett "battle" under kvällen där dansparen ska gestalta varsin film.

Gå till toppen