Åsikter

Läsartext: Målet har varit att prisskillnaderna ska bli så små som möjligt

Det går bra att fortsätta att resa med Jojo-kort till slutet av 2019 om man inte vill använda appen, skriver Skånetrafikens försäljningschef Camilla Bunke.Bild: Lars Brundin
Svar på "Förändringarna inte förenliga med ett modernt trafikföretag" av Lars Petersson, införd den 13/4.
Läs mer:Förändringarna inte förenliga med ett modernt trafikföretag
En enkelresa mellan Lomma busstation och Malmö C kostar 35 kronor med vår nya app. Det är en krona mer än om du till exempel betalar med vår Reseplanerar-app eller i en biljettautomat. Skillnaden mot Jojo-priset är fyra kronor. I det här exemplet blir alltså det nya systemet något dyrare, i andra fall är det tvärtom.
Att det blir prisskillnader när vi förenklar från över 200 zoner till tre är oundvikligt men målet har varit att dessa skillnader ska bli så små som möjligt. För den grupp som får något dyrare resor med vår nya app går det bra att fortsätta att resa med Jojo-kort till slutet av 2019. Fram till dess kommer vårt nya biljettsystem att utvärderas samt förbättras och flera betalalternativ införas.
Även giltighetstiden på biljetterna är något som ingår i den utvärderingen. Men precis som i Jojo-systemet är det möjligt att resa vidare med sin biljett även om den skulle gå ut under resans gång. Så länge man gör sitt sista byte när biljetten är giltig kan man lugnt åka till sin slutdestination.

Camilla Bunke

Försäljningschef Skånetrafiken
Läs mer:Vi vill ha din åsikt – så här gör du
Gå till toppen