Handboll

Fredrik Petersen: Alla måste höja sig – det finns mer att ge

HK Malmös stjärna Fredrik Petersen har varit med och vänt omöjliga lägen i sin långa karriär. Därför känner han sig inte uträknad mot Alingsås.

Fredrik Petersen är HK Malmös vassaste spelare i slutspelet med elva mål.
Gästerna har 2–0 i matcher i ryggen när de kliver in i Baltiska hallen i kväll och chans att avgöra kvartsfinalserien.
Det ska inte få hända.
– På något sätt känns det ändå helt okej, för vi har så pass mycket mer att ge, så kommer vi bara upp i standard så tror jag att vi vinner, säger Fredrik Petersen.
20–24 i den första kvartsfinalen hemma följdes av 22–31 på bortaplan i söndags.
– De vinner båda matcherna på att vi är dåliga, konstaterar Fredrik Petersen.
Den 33-årige vänstersexan har fått kliva ner på nio meter i ett skadedrabbat HK Malmö och är lagets bästa målskytt så här långt i slutspelet.
Men har fått slita för sina sammanlagt elva mål.
Fredrik Petersen har varit hundraprocentig som straffskytt med fem fullträffar, men bara satt sex av sjutton skott från distans i sin roll som vänsternia.
– Min styrka när jag spelar på nio meter är att sätta upp spelet och styra de andra vad de ska göra var de ska ta avslut. Nu är det jag som ska ta avslut som man kanske inte är helt trygg i, säger Fredrik Petersen.
HK Malmö är i brygga inför den tredje kvartsfinalen i kväll.
– Nu är det slutsnackat, det gäller att visa det på banan också, annars är det slut helt enkelt, säger Fredrik Petersen.
Vad krävs för att förlänga den här matchserien?
– Vi måste hålla oss till det vi har kommit överens om. Nu händer det för ofta att någon faller ur ramen och det går inte mot ett lag som Alingsås, för då får man en kontring emot sig. Det måste bort, likadant är det med tekniska fel.
Läs alla artiklar om: Handboll: Kvartsfinal 3
Gå till toppen